Tjek om din mail er blevet hacket

12. april 2024 | Sikker på nettet | 2 min.

Hackere kan være ude efter - ikke bare dine - men også dine kontakters personlige oplysninger. I flere tilfælde har cyberkriminelle hacket en mailserver for derefter at sende mails til ofrets kollegaer, familie og venner, så det så ud, som om mailen kom fra personen. En person, de havde tillid til. Desværre er der mange, der bliver narret på den måde.

Vær derfor opmærksom på, hvis venner og familie fortæller, at de har fået nogle mærkelige e-mails fra dig. Så kan det være fordi du er blevet hacket.

3 tegn på, at din mail er hacket

1

Familie, kollegaer og venner gør dig opmærksom på, at de har fået underlige mails fra dig.

2

Du får pludselig flere spammails end normalt.

3

Mails der før lå i din indbakke, er blevet slettet.

Jag hackeren væk!

Det første du skal gøre, hvis du opdager, at din mail er blevet hacket, er at skifte dit kodeord. Det gør du på samme måde, som hvis du havde glemt det. Klik på linket ”Har du glemt dit password?” under login-felterne. Herefter opretter du et nyt stærkt password, som ikke ligner det gamle. Tag et kig i vores artikel med gode råd til at lave et stærkt kodeord her.


Det næste du kan gøre, er at sætte en totrinsgodkendelse op. Den giver dig et ekstra lag af beskyttelse mod hackere. Læs mere om, hvordan du gør, i vores artikel her.

Det tredje du kan gøre, er at installere et antivirusprogram. Mens hackeren har haft adgang til din konto, kan du have fået installeret virus og eventuelt uønskede programmer. Scan derfor din computer med et opdateret virusprogram.
Der findes flere gratis programmer, som kan være effektive til dagligt, personligt brug. Søg efter dem og læs anbefalinger, fordele og ulemper ved løsningerne, før du downloader et gratis program, der passer til dit behov.

Hold et vågent øje

Det anbefales at holde øje med din mail - især efter, at din mail har været hacket eller du har haft mistanke om det. Hackeren kan have nået at aflure oplysninger om dig.

Tjek din bankkonto og vær opmærksom på uregelmæssigheder på dine tjenester på nettet. Tag også kontakt til dine onlinetjenester (streaming, nyhedsmedier, o.l.) og gør dem opmærksom på, at du er blevet hacket. Det er vigtigt, da tjenesterne typisk opbevarer dine konto- og personlige oplysninger.

Sidst, men ikke mindst, kør dit antivirusprogram igen, for at være sikker på, at du er helt ude af hackerens kløer.

Du kan finde flere råd i vores artikel om phishing her.

Relaterede artikler

Se alle