Sikker shopping på nettet

14. april 2024 | Sikker på nettet | 1 min.
Når du shopper på nettet, kan du ikke se, hvem du handler med. Så hvordan ved du, hvilke onlinebutikker, du kan stole på? Se vores tips til at handle mere sikkert på nettet.

Kan du lide at shoppe på nettet?

Så er du ikke den eneste. Vi danskere er glade for at gå på opdagelse i onlinebutikker, hvor vi køber alt fra fødevarer til nye sko og elektronik. Det er nemt - og sikkert, hvis du tager nogle enkle forbehold og vælger webshops, du kan stole på.

Vidste du at...

77% af danskerne har shoppet på nettet inden for de sidste tre måneder

Brug en webshop med totrinsgodkendelse

Du har sikkert allerede oplevet at skulle godkende din betaling med NemID eller sms og kode, før dit køb går igennem i en webshop. Det betyder, at webshoppen understøtter totrinsgodkendelse, som alle onlinebutikker i EU skal. Totrinsgodkendelse giver dig et ekstra lag af beskyttelse, når du shopper på nettet.

Sådan shopper du mere sikkert online:

1

Tjek først, om der er totrinsgodkendelse på onlinebutikkens hjemmeside. Den overordnede betegnelse for løsningen hedder 3D Secure, og hvert betalingskort har sin måde at beskrive det på. Kig efter navnene eller logoerne for ”Dankort Secured by Nets”, ”Visa Secure” eller ”MasterCard Identity Check”. Så er du godt på vej.

 

2

Derefter kan du foretage dit køb og indtaste dine kortoplysninger. Du skal godkende købet på en sikkerhedsside, hvor du bekræfter din identitet med NemID eller sms.
Med NemID: Indtast dit brugernavn og adgangskode og åbn din NemID-app for at godkende købet.
Med sms: Indtast den sikkerhedskode, du får på sms for at godkende købet. Du får en ny kode, hver gang du shopper.

NemIDs nøgleapp

NemIDs nøgleapp

Du kan ikke kan bruge NemID’s papirkort til godkendelse af køb på nettet. Hvis du ikke allerede har gjort det, anbefaler vi derfor, at du downloader NemIDs nøgleapp. Så har du den altid klar til sikre køb på nettet, når du logger ind på din netbank og andre steder, der kræver et ekstra lag af sikkerhed.

Vidste du...

Vidste du...

At du også kan bruge totrinsgodkendelse til dine profiler på sociale medier? Det kan forhindre identitetstyve i at overtage din profil. Læs mere om det i vores artikel her.

Relaterede artikler

Se alle