Jacob stod pludselig med en gæld på 188.000 kroner

16. juni 2021 | ID-Tyveri | 3 min.
Jacob blev udsat for groft ID-tyveri. Han blev kontaktet telefonisk af en person, der udgav sig for at være politimand. I god tro udleverede Jacob sine NemID-oplysninger, hvorefter der i hans navn blev oprettet tre lån i tre forskellige banker.

Lånene løb op i et samlet beløb på 188.000 kroner, som bagmanden fik udbetalt. Herefter stod Jacob på 29 år helt alene mod tre banker, som krævede afdrag på de optagne lån. 

Jacob fik professionel hjælp

Sagen blev meldt til politiet i samme øjeblik, som Jacob opdagede ID-tyveriet. Herefter blev der gjort indsigelse overfor bankerne, men alligevel forsøgte alle tre banker at inddrive pengene. Her fik Jacob professionel hjælp af HELP, som bl.a. repræsenterede ham i fogedretten og overtog kommunikationen med bankerne. I sidste ende opgav de tre banker deres krav mod Jacob.

Din almindelige forsikring dækker typisk ikke ID-tyveri

En klassisk retshjælpsforsikring, der typisk tilbydes som en del af indboforsikringen, ville ikke dække i en sag som denne. En retshjælpsforsikring træder nemlig først i kraft, når en retssag indledes. Og en retssag er sidste udvej for at afgøre en uoverensstemmelse mellem to parter.

 

Uoverensstemmelser som denne kan nemlig ofte løses langt hurtigere med kompetent juridisk sagsbehandling, hvor HELP rådgiver og repræsenterer dig med henblik på at undgå en langvarig og ofte udmattende retssag.

 

En juridisk tryghedsforsikring fra HELP vil dermed langt tidligere kunne tages i brug end en traditionel retshjælpsforsikring.

Hvem hjælper dig, hvis du får stjålet din identitet?
Hvem hjælper dig, hvis du får stjålet din identitet?

Hvem hjælper dig, hvis du får stjålet din identitet?

Du kan altid få professionel hjælp med NetSikker Plus, der dækker familien mod digitale krænkelser og ID-tyveri. Din husstand får hjælp, hvis jeres personoplysninger bruges til at optage lån eller købe varer uden samtykke. 

Andre personlige historier

Se alle