Vi troede, at situationen var blevet løst... indtil billedet dukkede op igen

15. april 2021 | Digitale krænkelser | 3 min.
Da Richards 14-årige datter oplevede, at et nøgenbillede blev delt på nettet, føltes alt håbløst. Men så fik de hjælp – på dagen.

Han beskriver derefter en situation, som mange danske børn og unge desværre kan genkende sig selv i:

Datteren valgte at inddrage sin lærer, som sendte hende videre til en sygeplejerske – her fik hun at vide, at hun skulle fortælle det til sine forældre:

Eftersom at alle de involverede gik på skolen, var inspektøren i stand til at rydde op i situationen hurtigt gennem samtaler med de relevante elever og deres forældre:

Hvad gør man i sådan en situation?

Denne gang valgte datteren at fortælle det derhjemme med det samme. ”Vi kender til mange unge mennesker, der har været udsat for lignende hændelser, og som ikke har fået hjælp” forklarer Richard.

 

Richard og hans datter fik hjælp til sagen igennem HELP Forsikring.

Hjælp samme dag

Advokaten fra HELP forsikring indhentede kontaktoplysninger på drengen, der havde delt billedet. Advokaten havde dialogen på vegne af Richard og hans datter. De aftalte også, hvorvidt de i sidste ende ville anmelde hændelsen: "Jeg tror, at det er spild af tid at anmelde en mindreårig - han var nok kun 14-15 år. Så vi blev enige om, at advokaten skulle kontakte forældrene, og at vi ville gå videre med sagen, hvis det ikke sluttede" siger Richard.

 

Billedet blev fjernet med det samme. Advokaten kontaktede drengens forældre, som var overraskede over, at deres søn havde delt nøgenbilleder. Da advokaten ringede til hans mor, tjekkede hun sin søns telefon og fandt billedet af pigen. I løbet af de næste par dage havde Richard og hans datter modtaget undskyldninger fra både drengen og hans forældre.

Datteren er også meget tilfreds med, hvordan sagen blev taget hånd om og løst på meget kort tid. Richard fortæller:

Hvad er NetSikker?

Hvad er NetSikker?

NetSikker sikrer dig hjælp, hvis du skulle blive udsat for digitale krænkelser på internettet - fx uønsket deling af private billeder. NetSikker er en service, der ydes i samarbejde med HELP Forsikring, og som er inkluderet i alle Telenors mobilabonnementer.

Andre personlige historier

Se alle