Politiet advarer om MitID svindel

12. oktober 2021 | ID-tyveri | 2 min.
NemID er i gang med at blive til MitID, og det er der desværre mange svindlere, der har opdaget. Politiet advarer nemlig om, at der er et større svindelnummer i omløb, hvor svindlerne kontakter folk på e-mail eller SMS og lader som om, de vil hjælpe dem med at komme nemt og sikkert over på MitID. Men deres ”hjælp” er ikke meget værd.

Vi oplever, at svindlerne kontakter nogle borgere på sms, e-mail eller på telefonopkald og tilbyder ”hjælp” med overgangen fra NemID til MitID. ”Hjælpen” består ofte i, at de franarrer folk deres personlige oplysninger, og bagefter ”hjælper” dem af med store beløb på bankkontoen” skriver Midt- og Vestjyllands politi på Facebook. Politiet anbefaler, at du aldrig tager billeder af dit NemID- nøglekort eller udleverer dine koder til andre. 

 

Jakob Hjelvang Lemming, der er jurist hos HELP Forsikring, der er specialister i professionel retshjælp indenfor bl.a. ID-tyveri, kender også godt til svindelnummeret. ”Vi har stor erfaring med sager om ID-tyveri, hvor kunder bliver franarret deres personlige oplysninger,” siger hun, og fortsætter ”derfor er det vigtigt, at du aldrig giver dine personlige oplysninger fra dig. Heller ikke hvis de siger, de er fra banken eller Digitaliseringsstyrelsen"

 

 

Al kommunikation om MitID skal ske med din bank eller Digitaliseringsstyrelsen, og det foregår via Netbank eller e-Boks

Har du været udsat for ID-tyveri? Følg disse fem gode råd fra HELP Forsikring: 

 

  • Anmeld det straks til politiet. ”Hvis svindlerne prøver at handle for dine penge eller tage lån i dit navn, kan det give problemer for dig, hvis der skulle komme en retssag, og du ikke har anmeldt det til politiet.” siger Nathalie Haugaard, og tilføjer, at du også skal sørge for at få en kopi af politianmeldelsen.
  • Spær dit NemID og betalingskort, og underret din bank om svindelnummeret.
  • Opret en kreditadvarsel på borger.dk
  • Tjek på kreditstatus.dk om der er oprettet låneaftaler i dit navn, som du ikke kan genkende
  • Tjek din konto og hold øje med den jævnligt. Hvis du opdager transaktioner, som det ikke er dig selv, der har foretaget, så skal du anmelde det til banken med det samme.
Hvem handler for dine penge?
Hvem handler for dine penge?

Hvem handler for dine penge?

Mere end 250.000 af os danskere har oplevet bedrag med kredit- eller dankort*. Med NetSikker Plus er du og familien dækket ved ID-tyveri og misbrug af betalingskort. I er også dækket, hvis I bliver udsat for digitale krænkelser.

 

Relaterede artikler

Se alle