Hastighedstest

Her på siden kan du teste din hastighed. Den maksimale hastighed på dit abonnement afhænger af din forbindelse. Følgende kan have indflydelse på resultatet af testen:

  • Programmer på din computer, der bruger internetforbindelsen
  • Hvis du har flere enheder på samme forbindelse - computere, mobiler, tablets, spillekonsoller osv.
  • Indpakningen af de data der hentes/sendes på din internetforbindelse

For at få et præcist resultat skal du derfor lukke alle programmer og sørge for, at der ikke er andre enheder på netværket. Det er en fordel, hvis din computer er direkte tilsluttet Telenors udstyr vha. det kabel, vi har sendt dig.

Klik her, hvis du ikke kan se hastighedstesten.

 

Hvorfor viser testen en lavere hastighed end den, der indgår i mit abonnement?

Der kan være flere faktorer, der spiller ind på hastigheden, når du laver en hastighedstest på din forbindelse.

Først og fremmest kan det være, at du tager hastighedstesten et sted i din bolig, hvor der er en svag WiFi-forbindelse. Hvis dette er tilfældet, kan resultatet af hastighedstesten vise en langsommere hastighed end den, der indgår i dit abonnement. Der er heldigvis flere ting, du kan gøre for at optimere dit trådløse netværk i hjemmet. Tag et kig på vores guide til bedre WiFi og få det maksimale ud af din internetforbindelse.

Husk også, at åbne programmer på din computer, mens du tager hastighedstesten, kan være med til at påvirke hastigheden. Derfor er det en rigtig god ide at lukke dine åbne programmer på din computer, så du får det mest præcise resultatet.

Du vil også ofte få målt en lavere hastighed, hvis der kører streamingtjenester, mens du tager hastighedstesten. Så sørg for at lukke for Netflix, HBO og Viaplay osv., så får du et mere retvisende billede af, hvad din hastighed i virkeligheden er.

Hvad kan du bruge hastighedstesten til?

Med vores hastighedstest kan du få et indblik i, hvor hurtig din internethastighed er hjemme hos dig selv. Hastighedstesten måler hastigheden på dit internet præcis på det tidspunkt, du tager testen. Testen er med til at give dig et overblik over, hvad du kan bruge din internetforbindelse til – imødekommer hastigheden dine behov? Eller har du måske brug for en endnu hurtigere forbindelse? Din internetforbindelse afgør fx hvor mange, der kan bruge forbindelsen samtidigt, hvor mange enheder, der kan kobles op på samme tid samt hvor hurtigt du kan down- og uploade indhold.

Hvor hurtigt internet kan du få hjemme hos dig?

Hastigheden på din internetforbindelse afhænger af, hvor i landet du bor, og hvilken teknologi og forbindelse, vi kan tilbyde på netop din adresse. Vi kan tilbyde flere forskellige hastigheder og teknologier, så uanset hvor du bor i landet, kan vi sørge for, at du får en stabil forbindelse. Indtast din adresse og bliv klogere på, hvilke løsninger du kan få på din adresse.

Hjalp denne side dig?

Tak, fordi du giver os besked om det.

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil fortælle os hvorfor, artiklen ikke hjalp dig.

Tak for din feedback.

Hastighedstest: Spørgsmål og svar

Igangværende downloads

Sørg for at du ikke downloader, mens du gennemfører hastighedstesten, da det vil forringe din downloadhastighed og dermed ikke give et retvisende billede.

Streaming af musik eller video
Sørg for at du ikke streamer musik eller video, mens du gennemfører hastighedstesten. Streaming af lyd eller video kræver download af forholdsvis store datamængder, og det vil derfor forringe din downloadhastighed, når du tager testen.

Flere brugere samtidig
Sørg for at der ikke er andre enheder på netværket, men du gennemfører testen. Tjek smartphones, tablets og computere og log dem af netværket.

Der er en række faktorer, der kan påvirke resultatet. Derfor testes den teoretisk højest mulige hastighed, du vil kunne opnå på din forbindelse.

Oplever du sorte huller i din internetforbindelse, falder din hastighed pludselig eller er din reelle hastighed lavere end dit abonnement, kan du få tips til at rette langsom hastighed på dit internet.

Ja - testen måler hastigheden på både trådløse forbindelser og almindelige bredbåndsforbindelser.

Det er lækkert med trådløst internet derhjemme, men det koster desværre også lidt på hastigheden. Heldigvis kan du nemt optimere dit trådløse netværk.

Tag vores test, hvis du er i tvivl om, om du skal vælge traditionelt bredbånd eller mobilt bredbånd.

Har du stadig spørgsmål?

Hvis du er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice

- Vi er klar mandag til fredag 8-20.