Ferietips: Ring og brug data i udlandet

Som kunde hos Telenor har du en række services inkluderet i din abonnement, som gør din udlandsrejse tryggere. Med Roam Away, Roam Away+ og Surfkontrol i udlandet hjælper vi med at holde din udlandsregning nede.

Roam Away i 47 lande og Roam Away+ i 55 lande

Med Roam Away kan du i 47 lande, og med Roam Away+ i 55 lande, frit ringe og sende sms og bruge op til en specifik datamængde, i de inkluderede lande. Se Mit Telenor for mere information om datamængden i dit abonnement.

Alle abonnementer med undtagelse af Lillenor og forbrugsafregnede har Roam Away. Læs mere om roaming med Roam Away og Roam Away+ her.

Ekstra data uden for Roam Away-landene

Du kan fortsætte med at bruge data udenfor Roam Away-landene, og samtidig undgå høje priser. Det gør du ved at købe ekstra datapakker, så du ikke skal bekymre dig om prisen på hver eneste MB. Hvis du ikke har købt en pakke og har roaming slået til, vil du dagligt automatisk modtage Rejsedata 24 timer til 100 kr. Tjek din næste destination her eller log ind på Mit Telenor og se dine muligheder.

Ombord på færger

Når du sejler på færger i internationalt farvand, koster det ekstra at bruge din telefon – så sæt den på flytilstand eller slå data fra, hvis du ikke vil betale. På en lang række ruter får du automatisk 500 MB rejsedata i 24 timer til 29 kr., hvis du holder din mobil tændt. Tjek ruterne her under Skibe (MCP).

Surfkontrol i udlandet

For at give dig en ekstra sikkerhed på rejsen er dit abonnement automatisk tilmeldt Surfkontrol i udlandet. Du kan på forhånd bestemme, hvor meget du maksimalt vil bruge på data i udlandet pr. måned. Sætter du ikke selv et loft, vil Surfkontrol sikre, at din regning på data brugt i udlandet aldrig bliver højere end 450 kr. om måneden.

Det skal du huske inden rejsen

 • Opdater din mobil, så du har nyeste version af styresystemet
 • Download de vigtigste kort og apps til ferien
 • Slå "push"-funktioner og -mails fra, før du åbner for data roaming
 • Slå automatisk synkronisering fra
 • Vær opmærksom på brug af humørikoner/emojis. Hver enkelt emoji kan fylde rigtig mange tegn - én emoji kan risikere at fylde mere end en standard-sms på 160 tegn.
 • Når du er i udlandet skal du altid bruge landekode på alle opkald. Gem dine kontakter med landekode (f.eks. +45 eller +47) foran telefonnummeret.

Tips og tricks til brug af data

Så meget kan du med 1 GB data

 1. Streame på Netflix eller HBO i Standard Definition i 1 time
 2. Finde vej i 16 døgn med Google Maps
 3. Sende eller modtage 1.000 billeder på Snapchat
 4. Høre din yndlingssang på repeat i 20 timer
 5. Tjekke vejret på dmi.dk 10.000 gange
 6. Hente 90.900 e-mails (eller 10.000, hvis der er et Word-dokument vedhæftet)

Mere om Surfkontrol i udlandet.

Hjalp denne side dig?

Tak, fordi du giver os besked om det.

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil fortælle os hvorfor, artiklen ikke hjalp dig.

Tak for din feedback.