Om vores netværk

Et stærkt netværk er en vigtig forudsætning for, at du kan ringe, maile og være på nettet, hvor og hvornår det passer dig. Derfor er vi glade for, at vi kan tilbyde den stærkeste netværksdækning og den bedste oplevelse for dig. 

Telenor åbner for 5G

Telenor er i gang med udrulningen af fremtidens netværk. 5G vil i første omgang kunne opleves af eksisterende og nye kunder i København og Aalborg. Herefter fortsætter udrulningen i Aarhus og Odense. Telenor dækker allerede landet med 4000 master, der sikrer lynhurtigt og stabilt 4G, og nu er tiden kommet til at kigge ind i fremtiden. Det er super hurtigt og ultrastabilt. Det er 5G, og det er netværk i verdensklasse. Læs mere om 5G her.

Flest master og største kapacitet

Vi har landets mest fintmaskede net af master og dækker i øjeblikket over 99% af danskerne med både 4G, 3G og 2G, og vi stopper ikke her. Vi vedligeholder og fremtidssikrer konstant vores mobilnetværk, og alene i 2018 lavede vi 1.400 opgraderinger på eksisterende master og byggede 30 helt nye. Alt sammen bidrager til at du som kunde får den bedste oplevelse, om du taler i telefon, streamer eller sender mails.

Telenor har den største båndbredde i Danmark. Det betyder, at du ikke vil opleve langsomme hastigheder, selvom der er mange, der benytter samme mast på samme tidspunkt. Den store kapacitet er med til at sikre, at det i hvert fald ikke er netværksforbindelsen, der forsinker dig.

Vi udvikler og forbedrer løbende ved at måle vores kunders adfærd. På den måde kan vi tilbyde et netværk, der både nu og fremover matcher dine behov. Og skulle du opleve problemer, sidder vi klar til at hjælpe dig.

Hvad er forskellen på 2G, 3G og 4G?

2G (GSM) bliver stort set kun brugt til at håndtere tale. Med over 2.500 langtrækkende 2G-master, dækker vi i dag 99,9 af den danske befolkning med disse signaler. Oplever du, at der står et E (EDGE) i dit mobildisplay, så arbejder den på 2G-netværket.

Med 3G (UMTS) kommer du hurtigt på nettet. 3G håndterer også tale og ”handover”, der sørger for, at din samtale ubesværet skifter sendemast, når du kører i bil, cykler igennem byen eller sidder i toget.

4G (LTE) giver dig en downloadhastighed på op til 600 Mbit/s med vores Carrier Aggregation teknologi, som er hurtigere end de fleste faste internetforbindelser. Når du ser HD-film, spiller online spil eller uploader store filer, bruger du 4G-netværket.

Du kan også ringe via 4G

Telenor var det første teleselskab i Danmark, der åbnede for samtaler via 4G-nettet.
Fordelene ved at afvikle samtaler på 4G-nettet (der også går under betegnelsen VoLTE) er bl.a.:

  • Hurtig opkaldstid: Med 4G-samtaler/VoLTE går der typisk kun omkring et sekund fra man trykker "ring op", til modtagerens telefon ringer. Uden VoLTE kan det tage 10 sekunder eller mere at etablere et opkald.
  • Med VoLTE kan man føre samtaler på 4G-nettet uden at være afhængig af 2G- og 3G-dækning. I takt med, at 4G-dækningen udbygges, vil der være steder, hvor der er 4G-dækning, men dårlig eller ingen 2G- og 3G-dækning, og på disse steder vil det ved hjælp af VoLTE blive muligt at føre mobilsamtaler.
  • Med VoLTE får man mobilsamtaler med HD-lyd med bedre stemmegengivelse og markant reduktion af baggrundsstøj.

Ring over wi-fi

Hos Telenor kan du også ringe og sende sms og mms over wi-fi.

VoLTE er en afgørende byggesten på vej mod en anden teknologi, nemlig wi-fi-opkald, der forbedrer indendørs taledækning på adresser, hvor der kan være dårlig dækning fx pga. mure eller termoruder. Ligesom med VoLTE er wi-fi-opkald – som gør det muligt at føre mobilsamtaler på hjemmets eller virksomhedens trådløse router – afhængig af, at telefonproducenterne kommer med den nødvendige software.

Læs mere om wi-fi-opkald

Se også:

Hastighedstest
Driftsstatus
Udfasning af 3G-netværket

Hjalp denne side dig?

Tak, fordi du giver os besked om det.

Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil fortælle os hvorfor, artiklen ikke hjalp dig.

Tak for din feedback.