#digitalpænt

Skolekonkurrence

Tak for en fed skolekoncert!

 

Vinderklassen 5.B. fra Holmebækskolen i Herfølge gav den gas sammen med resten af deres skole,
da L.I.G.A holdt stor skolekoncert – se med her:

 

Vinderne af skolekonkurrencen er fundet!

 

Dommerpanelet bestående af Sofie Østergaard, UNICEF og Telenor har vurderet over 100 indsendte film fra skoleklasser over hele landet. Rigtig mange af filmene er af høj teknisk kvalitet, sprudler af kreativitet, og budskabet om digital mobning er formidlet med stor indlevelse og mange følelser. Kæmpe stort tillykke til de 3 vindere!

1. præmien:

5.B. fra Holmebækskolen i Herfølge er den heldige vinder af en skolekoncert med L.I.G.A for hele skolen faciliteret af Sofie Østergaard. Dommerpanelet har lagt vægt på den flotte formidling  med mange kreative greb, som får budskabet om digital mobning til at stå klart frem. Endvidere er hovedpersonens tanker og ensomhed overfor resten af klassens sammenhold rigtig fint skildret. Filmen sluttes stærkt af med klassen, der står sammen og tager fælles stilling til, hvordan de vil bekæmpe digital mobning.

2. præmien:

5. og 6. klassetrin på Freinetskolen i Valby, som modtager biografbilletter inkl. sodavand og popcorn. Filmen skildrer hovedpersonens tanker og følelsen af at være alene på en virkelig fin måde, som gør, at man meget nemt sætter sig ind i hendes verden. Den viser også tydeligt, hvordan mobning følger mobbeofferet overalt, uanset om hun er hjemme eller i skole. Fin slutning hvor ”mobbe-medløberne” siger fra overfor mobning.

3. præmien:

6.B. fra Svenstrup Skole ved Aalborg som modtager en kurv med blandede spil til klassen. Filmen illustrerer rigtig fint, hvor hurtigt et billede kan blive delt, og hvilke ubehagelige konsekvenser det kan få og opfordrer til, at vi tænker os om en ekstra gang, før vi deler noget på de sociale medier.

 

Se de 3 flotte vinderfilm her:

 

Holmebækskolen 5.B

 

Freinetskolen 5. og 6. Klasse

 

Svenstrup Skole 6.B

Skolekonkurrence – vind en skolekoncert med L.I.G.A

Konkurrencen er for alle 5. og 6. klasser og har til formål at sætte fokus på, hvad digital mobning er, og hvordan man forebygger det. Konkurrencen bygger på målgruppens egne eksempler på de sociale medier og lægger op til både fortolkning, diskussion, kreativitet samt interaktiv læring. Målet er at øge elevernes bevidsthed om, hvordan de kommunikerer på de sociale medier.
Konkurrencen løber til 31. marts 2017.


Præmier

1. præmie:

Skolekoncert med L.I.G.A. Præmien overrækkes af meddommer Sofie Østergaard kendt fra DR Ultra. Koncerten afholdes på skolen og alt efter skolens faciliteter, er der mulighed for at invitere hele skolen med.


2. præmie:

Biografbilletter inkl. sodavand og popcorn til hele klassen.


3. præmie:

Kurv med blandede spil til klassen.

Om konkurrencen


 • Klassen deles op i grupper, som hver skal vælge en af de 3 cases nedenfor og lave et skuespil ud fra posten – dvs. gruppen skal spille den situation, som posten viser inkl. kommentarer, delinger, emojis mm.
 • I kan frit vælge at spille hele posten i dens fulde længde eller blot bruge et uddrag. Det er tilladt at tolke på ”manuskriptet”. Brug evt. rollelisterne under Praktiske Informationer.
 • Skuespillene giver anledning til at tale med klassen om, hvordan de forskellige elementer og interaktioner kan opfattes.
 • Vær gerne kreative i fortolkningen af, hvordan fx en emoji eller en deling kan udtrykkes face to face, og hvordan det føles for modtageren.
 • Se 2 eksempler på et skuespil her.
 • Skuespillene optages på video (max 3 min.), fx på en telefon. Klassen vælger den bedste video, som indsendes til Telenor. Alle indsendte videoer bliver vurderet af et dommerpanel bestående af repræsentanter fra Telenor, Sofie Østergaard kendt fra DR Ultra, og Anne-Mette Friis, chef for børne- og ungearbejdet hos UNICEF.

Vælg en af 3 cases

Klik på hvert billede for at se hele posten.

De tre posts er opdigtede og med fiktive personer og navne.

#digitalpænt skolekonkurrencen er lukket, og det er ikke længere muligt at tilmelde sig. Vinderne vil blive kontaktet direkte onsdag d. 5. april.

 • 1. præmien er en skolekoncert med L.I.G.A. Præmien overrækkes af meddommer Sofie Østergaard, kendt fra DR Ultra. Koncerten afholdes på skolen og alt efter skolens faciliteter, er der mulighed for at invitere hele skolen med.
 • 2. præmien er gavekort til biografbilletter for hele klassen og lærer inkl. popcorn og valgfri film i Nordisk Film biografer i hele Danmark.
 • 3. præmien er en kurv med blandede spil til klassen.
 • Der kan indsendes max 1 video per klasse –  videoen må højst vare 3 min. og skal tage udgangspunkt i en af de 3 cases.
 • Sidste frist for indsendelse er 31. marts 2017 kl. 12:00.
 • Inden filmen indsendes til Telenor skal forældrene til de medvirkende børn give samtykke til, at filmen ligger offentligt tilgængeligt og kan bruges i Telenors kommunikationskanaler under emnet #digitalpænt. Filmene vil ikke blive brugt i andre sammenhænge eller i Telenors øvrige markedsføring. 
 • Dommerpanel består af repræsentanter fra Telenor, Sofie Østergaard kendt fra DR Ultra, og Anne-Mette Friis, chef for børne- og ungearbejdet hos UNICEF. Filmene vil blive vurderet ud fra et helhedsindtryk af kreativitet, fortolkning og formidling.  
 • Læs konkurrencebetingelserne her.

Klasselæreren indsamler forældresamtykke på de børn, der deltager i den indsendte video. Du finder samtykkeerklæringen samtykkeerklæring. De underskrevne samtykkeerklæringer scannes og sendes sammen med videoen i en we transfer fil til Telenor på digitalpaent@telenor.dk. Husk at tilføje skolens navn og klasse, når du indsender filmen.

 • Vinderne bliver kontaktet d. 5. april 2017.

Obligatoriske elementer:

 • Samtykkeerklæring som skal returneres i underskrevet tilstand på alle de elever, der er med i den film, der indsendes. Læreren scanner alle samtykkeerklæringer og indsender sammen med den endelig film til digitalpaent@telenor.dk.

Frivillige hjælperedskaber:

 

 • Husk at tale højt og tydeligt og ikke for hurtigt – og sørg for at telefonen/kameraet ikke er mere end max 1 meter fra den person, der siger noget.
 • Filmene skal så vidt muligt optages i horisontalt format, da det giver det giver den bedste kvalitet.
 • Filmene kan optages på mobiltelefon, kompaktkamera eller andet kamera. Vi opfordrer klasserne til at bruge de kameraer, som de er mest vant til at bruge.
 • Det er muligt at optage filmene som one-take eller klippe optagelserne sammen til det færdige resultat. Dette afhænger af lærerens og elevernes kompetencer og erfaringer på området.

Her har vi samlet en række faglige dokumenter, som du kan bruge som forberedelse og hjælperedskaber til skuespillet og til at tale ind til emnet digital mobning i klassen.

 • Spørg altid før du deler billeder eller videoer af andre.
 • Husk at behandle andre på nettet, som du selv ønsker at blive behandlet.

  I tilfælde af mobning på de sociale medier:
 • Forsvar og bak op, hvis du oplever at en ven bliver moppet ved fx at sende en sød besked eller ved at sige tydeligt stop til den, som mobber.
 • Undlad at svare tilbage, hvis du selv bliver mobbet. Tal med en voksen om det, så de kan hjælpe med at få det stoppet på en ordentlig måde.
 • Brug dine privatindstillinger og bloker den eller dem, som mobber dig.
 • Husk altid at søge hjælp eller rådgivning, hvis du selv eller andre oplever digital mobning. Du kan tale med en voksen om det eller kontakte en hotline for (digital) mobning. 
 • Få mere information om hvordan du forebygger digital mobning her.
 • Diskussionsspørgsmål til klassen, som runder emnet og konkurrencen af med, hvad eleverne har lært og fået ud af at være med i konkurrencen. 
 • Send meget gerne en kort evalueringsvideo, hvor 3-4 elever svarer på spørgsmålet ”Hvad har I lært af at være med i #digitalpænt-konkurrencen?” Evalueringsvideoen sendes i en we transfer fil (wetransfer.com) til digitalpaent@telenor.dk.

Eksempler på et skuespil

Her kan du se eksempler på, hvordan man kan lave et skuespil ud fra en post.

Indsendte videoer

For at se de indsendte videoer klik her.