Vinderne af #digitalpænt skolekonkurrencen 2018

Stort tillykke til 6. klasse på Nysted Skole som blev vinder af årets #digitalpænt skolekonkurrence. Et enigt dommerpanel peger på, at filmen på fin vis illustrerer, hvad mobning på internettet kan føre til, hvordan det foregår, og hvordan det kan bekæmpes.

1. Plads

Nysted Skole - 6. Klasse

2. Plads

Sindal Skole - 4.A

3. Plads

Bramdrup Skole - 6.C

Se alle indsendte videoer

Se playlisten med alle de indsendte videoer ved at klikke på ikonet i venstre hjørne.

Om konkurrencen

Hør Sofie Østergaard og 6. klasse fra Copenhagen City School, der har testet konkurrencen, fortælle om digital mobning, og hvad konkurrencen gik ud på.

#digitalpænt skolekonkurrencen gik ud på at udvikle en handlingsplan på baggrund af nedenstående lærer- og elev-materiale. Materialet indeholder øvelser og diskussionsspørgsmål baseret på realistiske cases. Ud fra disse øvelser skulle eleverne komme med forslag til handlinger, som hhv. mobber, offer og tilskuer kan bruge for at komme ud af en mobbesituation. Handlingsplanen skulle præsenteres i en kort video og indsendes til Telenor.

Materiale til print

Lærermateriale

Her finder du al materiale, du som lærer skal bruge for at deltage i konkurrencen.

Download lærermateriale

Elevmateriale

Her finder du al materiale, som eleverne skal bruge for at lave en handlingsplan.

Download elevmateriale

Samtykkeerklæring

Skal returneres med forældrenes underskrift på de medvirkende elever i filmen.

Download samtykkeerklæring

Forældreinfo

Print eller læg pdf’en på Forældreintra, så forældrene kan læse om projektet.

Download forældreinfo
Dommerpanel og bedømmelse Dommerpanel og bedømmelse

Dommerpanel og bedømmelse

Alle indsendte videoer blev vurderet af en jury bestående af repræsentanter fra Telenor, Skole og Forældre, Medierådet for Børn og Unge og Sofie Østergaard fra DR Ultra. Filmene blev vurderet ud fra et helhedsindtryk af selve handlingsplanen, kreativitet, fortolkning og formidling.
Gode råd til forældre

Se 3 film fra Medierådet for Børn og Unge om, hvordan du som forælder er en god rollemodel på de sociale medier.

Uploaded
uploaded
Weekendshygge
weekendshygge
Privatliv
privatliv

Hvad kan du gøre, hvis dit barn oplever digital mobning

  1. Giv opbakning: Hvis dit barn kommer til dig med en konkret sag, så bak op og støt barnet – det at lukke for internetadgangen eller barnets profiler på de sociale medier løser ikke problemet.
  2. Svar ikke igen: Lær barnet at man ikke skal svare på krænkende eller ubehagelige beskeder. Det vil sandsynligvis blot føre til mere mobning.
  3. Forsøg at løse problemet på laveste niveau først:Forsøg gerne at tale med personen, der mobber, eller en lærer, som kender børnene for at løse problemet.
  4. Hjælp med at blokere mobbere:Opfordre gerne barnet til at blokere eller fjerne afsendere af grimme beskeder fra dets venneliste.
  5. Behold bevismaterialet:Bevismateriale kan fx være logs, SMS’er eller screenshots. Hvis bevismaterialet bliver gemt, har I vigtige beviser, hvis I ønsker at søge hjælp eller rapportere hændelsen.
  6. Søg hjælp:Søg eventuel hjælp og råd hos organisationer, der arbejder med mobning. Husk at det også er muligt at spore anonym mobning.

 

Forældreguide Forældreguide

Forældreguide

Læs guiden med viden og vejledning til børns liv, leg og læring på de digitale medier.

Download Forældreguide