#digitalpænt for lærere
#digitalpænt for lærere

#digitalpænt for lærere

#digitalpænt har til formål at hjælpe børn til at få en god og tryg digtial opvækst. #digitalpænt hjælper med at håndtere elevers digitale udfordringer i 4., 5. og 6. klasse. Vores undervisningsmateriale tager udgangspunkt i de udfordringer, som opleves på skolerne og er udviklet sammen med lærer fra hele landet. Du kan tilmelde dig her, hvis du ønsker at modtage information om kommende #digitalpænt tiltag og materialer til din undervisning.

Sådan kommer du i gang med #digitalpænt

For at benytte materialet skal du udfylde vores tilmeldingsformular. Den finder du ved at benytte “Hent materiale” knappen herunder. Herefter vil du modtage en e-mail med links til materialet og guide til, hvordan I kommer i gang.Hvis I deltager i #digitalpænt-skolekonkurrencen til efteråret, skal I huske at printe “Samtykkeerklæring til skolekonkurrencen”, der skal underskrives af forældrene.

Anders And og Rip, Rap og Rup går online

Anders And og Rip, Rap og Rup går online

Telenor har i samarbejde med bl.a. Center for Digital Pædagogik og Egmont produceret denne særudgave af bladet, der har til formål at sætte fokus på digital dannelse og online trivsel.


Med sjove historier som ”Zzzzzzzsikkerhedseksperten”, ”For meget fjæsbog” og ”Når medierne styrer dig” kan eleverne blive klogere på, hvad de skal være obs på, når de begår sig online.

 

I kan hente særudgaven online herunder

Hent særudgave

Tidligere #digitalpænt materialer:

Hvordan opleves ytringer på sociale medier?

Et dynamisk spil hvor eleverne indtager en rolle og gennemspiller nogle dilemmaer. De oplever hvilke reaktioner deres ytringer kan føre til og diskuterer konsekvenserne. Henvender sig til 4., 5. og 6. klasser og kan gennemføres på 3 – 4 lektioner.

Materiale:
Lærervejledning
Instruktion til eleverne
Spilmateriale
Spilleplade
DOs & DON'Ts plakat

Vi må tage ansvar for vores børns digitale barndom

1 ud af 3 børn har prøvet at være udsat for digital mobning som eksklusion eller grimme kommentarer online. I Telenor vil vi gerne bidrage til, at vores børn kan færdes trygt på nettet og bruge digitale medier uden frygt for at blive mobbet. Derfor lancerede vi i 2016 #digitalpænt, som har til formål at fremme digital dannelse - herunder bekæmpe digital mobning.

Resultater fra #digitalpænt lærerundersøgelse 2022

svarer, at materialet fra konkurrencen var relevant/meget relevant for eleverne

vurderer at arbejdet med #digitalpænt hjælper eleverne med at håndtere dårlige digitale oplevelser

af lærere oplever digital mobning som et stigende problem

#digitalpænt temaer fra de tidligere år

Dialogværktøj til forældremøder

Dialogværktøj til forældremøder

De sociale medier er ofte på dagsordenen til forældremøder og et emne, der kan skabe debat og uenighed. Derfor har Medierådet for Børn og Unge udviklet nogle dialogredskaber til hhv. indskoling og mellemtrin med forskellige digitale temaer som den første mobil, tonen på nettet, mobiltid, billeddeling og mobilpolitik, der kan hjælpe med at facilitere en konstruktiv dialog.

 

Materialet består af 20 aktiviteter, der kan gennemføres på mellem 10-25 min. Materialet indeholder interviewfilm med eksperter, dilemmaer til drøftelse og aktive øvelser til både børn og familie.

Har du spørgsmål til #digitalpænt?

Send os en e-mail på digitalpaent@telenor.dk med dine spørgsmål og bliv klogere på #digitalpænt.