6 underholdende YouTube-kanaler til de 10-12 årige

Mandag den 23. december 2019

YouTube kan være en guldgrube, når det kommer til underholdning, tips og tricks og decideret horisontudvidende indhold. Men på YouTube er der også en masse indhold, som ikke egnet til børn og unge. Derfor anbefaler vi 6 gode YouTube-kanaler, som med garanti vil underholde din tween.

Alexander Husum

Alexander Husum

21-årige Alexander Husum er underholdningens mester, hvilket hans mange priser til Guldtuben og hans omkring 300.000 abonnenter tydeligt viser. Hos Alexander handler det mest om at have det sjovt og at få et godt grin, som for eksempel når Alexander pranker sine venner eller laver skøre sketches. Det er dog ikke kun gak og løjer på kanalen. Her er der også plads til historier, om hvordan Alexander spurgte sin kæreste om de skulle komme samme eller videoer om alle de ting han ikke forstår ved piger.

 

Du finder YouTube-kanalen her.

Kristine Sloth

Kristine Sloth

Hvis du er nervøs for, at din tween-datter eller søn bliver suget ind i internettets og de sociale mediers forestilling om, at alting skal være perfekt, så er Danmarks succesfulde YouTuber, Kristine Sloth præcis den modgift både du og dine børn kan gøre brug af. Hver dag giver Kristine nemlig en del af sig selv til sine følgere, når hun italesætter det at have angst, sandheden om menstruation, og hvilke tanker man gør sig, når man skal flytte hjemmefra.

 

Du finder YouTube-kanalen her.

DR3

DR3

DR3 er i superligaen, når det kommer til YouTube-indhold, der har noget til både tweens, teens og unge voksne. DR3 gør sig i alt fra sketches om højaktuelle emner som curlingforældre og blokpolitik til guides om at overleve skolestart, samt videoer der udfordrer vores allesammens fordomme. DR3s indhold henvender sig helt klart mest til de 12-årige og opefter, men for dem er der til gengæld også både ekstremt underholdende og informativt indhold at hygge sig med.


Du finder YouTube-kanalen her.

GoCook

GoCook

Hvis dit barn er mere interesseret i mad end politik, så er der heldigvis et væld af underholdning i den kategori også. Hos Coops GoCook laver pizzakokken Gorm Wisweh og Micki fra Den Store Bagedyst og Det Ultra Sorte Kageshow mad, der ofte har et grønt og klimavenligt fokus. I videoerne bliver man taget i hånden af de to kokke, der tager en igennem processen for hver ret, så man bliver godt rustet til at lave den selv. Og nogle gange får de to skøre værter besøg af ivrige børnekokke, der uden at blinke går med på at snyde deres kødspisende og intetanende forældre til spise retter, som er både klimavenlige og vegetariske.


Du finder YouTube-kanalen her.

Amy Poehler’s Smart Girls

Amy Poehler’s Smart Girls

Feminisme, demokrati, girl power og videnskab i alle former. Den amerikanske komiker og skuespiller Amy Poehlers YouTube-kanal har det hele. I samarbejde med en lang række andre stærke kvinder producerer hun videoer om alt fra seje og stærke kvinder til, hvorfor det er vigtigt at stemme til valgene, og hvordan vi kan hjælpe hinanden med at løse klimakrisen. Derudover er der også en lang række undervisningsvideoer om matematik og hvordan man bør opføre sig på sociale medier. Kanalen er naturligvis på engelsk, men alle videoer har engelske undertekster, hvilket gør det nemmere både at følge med og at lære nye ord.


Du finder YouTube-kanalen her.

Animal Planet

Animal Planet

Animal Planet er ikke længere kun for dem med flow-tv. På YouTube har den prisvindende og lærerige kanal nemlig sin helt egen platform. Her er både plads til sjove videoer med nuttede dyr, der falder over deres egne ben, samt klip fra andre programmer om dyrlæger, forskere og dyreelskere, der alle tager dig med på eventyr i dyrerigets mangfoldige verden.

 

Du finder YouTube-kanalen her.