Skab fordybelse med disse 5 tegne- og maleapps

Onsdag den 22. juli 2020

Malebøger skaber ro og stimulerer det kreative behov hos både børn og voksne. Det er dog ikke altid, at malebogen lige er med på tur, når lysten opstår. Derfor har vi fundet 5 apps, der kan være et godt supplement til at skabe fordybelse og ro hos børn, såvel som voksne. 

Draw a Stickman: Epic 2

Draw a Stickman: Epic 2

Med appen ‘Draw a Stickman’ kan du skabe dit eget eventyr med din egen tændstikmand i hovedrollen. Du starter med at tegne din egen tændstikmand, som du så sender ud på eventyr. Men vær’ beredt! Det bliver et eventyr med store kampe og svære udfordringer. Når du har tegnet din tændstikmand, er det din opgave at føre ham helt sikkert gennem den magiske verden. Du møder modstand fra trolde, frøer, ildspyende drager og ikke mindst store prøvelser, når du skal op imod de store bosser. Du kan vælge mellem dine tegnede helte og dele dem med dine venner. 

 

Appen er på engelsk, men er nem at bruge. Den er anbefalet til børn fra 4 år og opefter. Den er gratis, men tilbyder køb i appen. Den fås til både Android og iOS.

UNICORN - Color by Number Game

UNICORN - Color by Number Game

Appen ‘UNICORN - Color by number’ er for de lidt større børn, men kan bruges af de mindste sammen med en voksen. Appen er en malebog med et twist, hvor du skal farvelægge et billede eller en tegning pixel for pixel. Som hjælp er hvert billede inddelt i numre, som repræsenterer forskellige farver. I bunden giver appen forslag til, hvilke farver du kan tildele de forskellige numre, men du kan også skabe dine egne farvekombinationer. Appen kræver ikke de store kunstneriske evner, men udvikleren fremhæver, at appen kan mindske stress og styrke de motoriske evner. Når du er færdig, kan du se farvelægningen af din enhjørning, kat eller svamp i en time-lapse video, som kan virke beroligende for krop og sjæl. 

 

Appen er på engelsk og anbefalet til børn fra 12 år og opefter. Med lidt hjælp fra voksne kan den dog bruges af yngre børn. Appen er gratis, men for at få adgang til alle features skal man have et premium abonnement. Et abonnemenent har en 3-dage gratis prøveperiode og koster derefter fra 20 kr. om ugen. Gratisversionen byder dog på mange timers fordybelse. Den fås til både Android og iOS.

Fold-Man

Fold-Man

Mange børnefamilier kender nok allerede den klassiske ‘foldemand’-leg. Det er dog ikke altid, at pladsen eller omstændighederne er helt rigtige til den forholdsvis pladskrævende leg. Heldigvis kan du med appen ‘Fold-Man’ tage legen med på farten helt uden farveblyanter og papir. Det fungerer sådan, at du har et stykke virtuelt papir, som bliver delt op i 3-4 stykker. Herefter skiftes man til at tegne en kropsdel uden, at den anden kan se det. Til sidst folder man det virtuelle papir ud og ser det ofte sjove resultat. Appen giver mulighed for at tegne ud fra en skabelon eller helt frit. Med dit kamera kan du lave dine egne baggrunde, ellers kan du bruge dem, der allerede er i appen. 

 

Appen er på engelsk, men er nem at bruge. Den er anbefalet til børn fra 4 år og opefter. Den er gratis, men tilbyder køb i appen. Den fås kun til iOS.

SketchBook

SketchBook

Appen ‘SketchBook’ er en af de mest anerkendte tegneapps i verden. Den har længe kostet penge, men er nu gratis på App Store og Google Play. Den er lidt mere avanceret, end de andre apps vi har anbefalet, og kan måske kræve lidt tid at komme i gang med, men når man først er i gang, er der næsten ingen begrænsninger.

‘SketchBook’ fungerer på mange måder som det, man kender fra de dyre tegneprogrammer, såsom Illustrator. Man kan derfor også tilføje tegneredskaber, som Apple Pencil, der i bund og grund er en blyant, du kan bruge på dit device i stedet for fingeren. Appen har rigtig mange funktioner, men du kan også blot tegne frit, som var det et stykke papir, hvor du eller dit barn lader fantasien få frit spil. En god funktion for de helt mindste er, at man kan uploade billeder, som man så kan tegne på eller farvelægge. Derfor kan du tage et billede fra en malebog, som du så har klar i appen, hvis behovet skulle opstå. Man kan også tegne sammen med sit barn og lade barnet farvelægge tegningen. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser, når man blot har fået lært appen at kende.

Appen er på engelsk og kræver lidt hjælp fra en voksen. Den er anbefalet til børn fra 4 år og opefter. Den er gratis og fås til Android og iOS.

Colorfy: Coloring Art Games

Colorfy: Coloring Art Games

Colorfy er det, man kalder en klassisk malebog bare som app - og så alligevel ikke. Når du har farvelagt dit motiv, kan du bruge AR-teknologi til at visualisere, hvordan det ville se ud i den virkelige verden. På den måde kan du se om din eller dit barns tegning ville være pænt som maleri over sofaen eller måske på børneværelset. 

 

Appen er ret nem at bruge, og med over 1000 motiver, der går fra avanceret til de mere simple er der materiale til utallige timers fordybelse for både børn og voksne. Derfor er det en app, som hele familien kan få glæde af. Du kan eksempelvis tegne dine egne mandalategninger som dit barn efterfølgende kan farvelægge. Hvis I har lyst kan I dele resultatet direkte på de sociale medier eller finde inspiration hos nogle af de andre brugere. 

 

Appen er på engelsk, men er nem at bruge. Den er anbefalet til børn fra 4 år og opefter. Den er gratis, men tilbyder køb i appen. Den fås til både Android og iOS.

Gør hver dag bedre

Find andre gode anbefalinger til hvordan du, gennem digitale platforme, kan blive inspireret og fylde dit liv med alt det, du elsker.