Sådan klæder du dit barn på til nøgenbilleder

 

- Lær dit barn at passe på sig selv, på sin krop og på andre

 

implementering af internet

At dit englebarn vil dele billeder og videoer er så sikkert som amen i kirken. Og på et tidspunkt vil det måske være med mere hud og mindre velovervejet – derfor er det en god idé at tage en snak om nøgenbilleder. For hvad sker, hvis de pludselig bliver delt med alle og enhver? Det gælder både billeder af dit eget barn, og billeder af andre, som dit barn deler.

Gode råd til billeddeling

  • Fortæl dit barn at der ikke er garanti for, at noget forbliver privat, når det først er sendt afsted – uanset hvem modtageren er.
  • Gør dit barn opmærksom på, at man ikke må dele billeder eller videoer af andre uden at have fået lov – ikke engang med sine bedste venner.
  • Tal med dit barn om de følger, der kan være ved at dele krænkende billeder og videoer – det er ulovligt og kan blive straffet.
  • Lær dit barn at sige fra – og til at tale med dig, hvis de oplever noget ubehageligt og krænkende. Både hvis det er dem selv eller andre på billederne eller i videoerne.

Det siger loven

  • Det er ulovligt at dele seksuelle og krænkende billeder eller videoer af andre.
  • Det kan virke som et let, lille klik at videresende eller dele content, som er kommet fra andre. Men når man deler billeder og videoer af seksuel karakter uden tilladelse, er det både ubehageligt for de involverede personer og ulovligt.
  • Opbevaring af seksuelle videoer og billeder kan også give alvorlige straffe – især hvis personerne er under 18 år.

 

Kilde: Det Kriminalpræventive råd

3 ting, dit barn skal huske

3 ting, dit barn skal huske

 

  1. Send og del aldrig krænkende billeder og videoer. 
  2. Slet altid det krænkende content, der eventuelt kommer ind. 
  3. Stop spredningen – tag fat i dem, som deler krænkende content, og sig fra.

2 tips til når billederne allerede er delt

#1 Hvis billederne er lagt op på sociale medier, så fjern dem – eller skriv til deres support, og bed dem gøre det. Så er der mindre risiko for, at billederne stadig bliver liggende et sted, selvom du har slettet dem. 

 

#2 Er billederne sendt videre, så bed modtagerne om at slette dem. Se gerne på imens de bliver slettet – og husk at der på både mobiler og computere ofte er et arkiv, som gemmer på slettede elementer.