5 gode råd til at nyde musikken med dine børn

Musik er en integreret del af vores allesammens liv og hverdag. Og især børn, nyder at synge og danse med til musikken. Derfor er det altid en god ide at opmuntre og hjælpe de søde små med at finde, nyde og udfordre deres egen musikalitet så meget som muligt. Vi har samlet 5 gode tips til, hvor I sammen kan finde musikken, og ikke mindst hvordan I bedst kan nyde den.

Torsdag den 19. marts 2020

Spotify for børn

Spotify for børn

Du kender sikkert allerede det almindelige Spotify - sitet og appen, hvor nærmest al verdens musik, ny eller gammel, kan findes frem og lyttes til. Spotify kan dog være en smule forvirrende for børn. Der er tusindvis af playlister, moods og kunstnere, og det kan gøre det svært at finde frem til lige præcis de sange, som de gerne vil lytte til. Men Spotify har nu også en udgave kun til børn. Her er der playlister lavet specifikt til børn, så det gør det meget lettere for dem selv at trykke play på deres yndlingsmusik. Børneudgaven inkluderer, udover almindelig god musik til børn, syng-med-sange, soundtracks og historier, som de små kan udforske alene eller sammen med resten af familien. Samtidig er Spotify Kids udviklet med særlig tanke på sikkerhed og privatliv, hvilket blandt andet betyder, at forældrene har en række kontrolfunktioner til at styre, hvad deres børn kan og ikke kan i appen.

Spotify Kids er en del af Premium Family abonnementet, hvilket betyder, at det ikke koster ekstra, hvis man allerede har det abonnement. Læs mere om Spotify Kids her.

Explicit Content Filter

Explicit Content Filter

Hvis du har større børn, der sagtens selv kan finde ud af at navigere sig igennem Spotify, Tidal eller Apple Music kan et Explicit Content Filter være en god ide. Når du slår filteret til, vil den musik, der er blevet kategoriseret som explicit blive gjort umulig at høre, så længe filteret er slået til. For selvom de ikke behøver hjælp til at finde musikken, kan de store børn godt have brug for hjælp til undgå visse former eller specifikke sange. På alle tre services finder du filteret under indstillinger.

Børnevenlige høretelefoner

Børnevenlige høretelefoner

Nogle gange er det dejligt, at høre musikken og synge med sammen. Andre gange er man sikker på at eksplodere, hvis man skal høre bakke-snavvendt bare en gang til. Derfor kan det være en god ide at få børnene derhjemme udstyret med et par høretelefoner hver, så de voksne ikke behøver at involvere sig i Elsas løsrivelsesang for 38. gang.
Men når det kommer til børn og høretelefoner, skal man være lidt ekstra opmærksom. Høretelefoner til børn skal nemlig helst både være mindre end til voksne, og også gerne mere robuste. Derudover kan det være en god ide at finde et par, der har en volumengrænse, så musikken ikke bliver for høj til de sarte børneører.

Bluetooth højtaler

Bluetooth højtaler

Det siger måske lidt sig selv, at det kan være en god ide at anskaffe sig en bluetooth højtaler, når man skal synge med på Rasmus Seebachs kærlighedssange. Og måske har I allerede en. Det kan dog være en god ide, at sørge for at børnene har deres egen. Og gerne en lidt mere robust en af slagsen, der er nem at betjene. For ligesom du måske havde din helt egen seje børne-CD-afspiller, som du kunne tage med ind på dit værelse og skråle med på Spice Girls, vil dine børn også nyde godt af, at kunne skrue op for musikken og synge med uden at skulle låne deres forældres højtaler først. Og så kan du jo lytte til podcasts helt uden at blive forstyrret imens.

Se Telenors udvalg af bluetooth højtalere her.

Dansekanaler på Youtube

Dansekanaler på Youtube

Når musikken spiller, kalder dansegulvet. Men hvad nu, hvis man ikke har særlig gode moves? 

Der er en god chance for, at dine børn ikke vil opdage det, men hvis du alligevel synes det kunne være sjovt at danse ordentligt til Citybois, og samtidig allesammen få rørt jer lidt, er Youtube heldigvis fyldt med gode dansekanaler. Her kan du lære alle de fede moves til de fedeste sange. Tjek for eksempel Mihran Kirakosian kanal ud. Her poster han flere gange om ugen danseguides i børnehøjde og til nybegyndere. Movetube Network er også et godt bud, hvis man gerne vil lære at danse som en popstjerne, mens Deepak Tulsyan viser børn og voksne, hvordan man mestrer alle de populære moves som for eksempel floss, så der er faktisk ingen undskyldning for ikke at føre dine børn ud på stuens dansegulv og sammen øve jer på jeres familiemoves.