Den første mobiltelefon - En stor ting for de små

For få år siden fik de fleste børn deres første mobil til deres konfirmation. I dag sker det allerede omkring 9-års alderen – og det er der flere gode grunde til. For det første kan det være en stor tryghed for forældrene, at barnet er let af få fat i – og for det andet gør det også barnet trygt at kunne ringe og skrive hjem. Derudover er det blevet mere almindeligt at kommunikere mere og tidligere over mobilen – og så lokker alverdens muligheder for underholdning og indlæring på mobilen både far, mor og børn.

5 tips til den første telefon

 

#1 Tal om telefon

Inden den første telefon tages i brug, er det en god idé at snakke med dit barn om de ting, der kan opstå ved at være online – for eksempel de risici der kan være ved at snakke med fremmede. Læs mere i vores guide til online venner her.

 

#2 #digitalpænt

Fortæl dit barn, at man skal huske også at opføre sig pænt online. Man må ikke skrive grimme ting, og man skal heller ikke lade andre gøre det. Læs mere om vores initiativ #digitalpænt her.

 

#3 Spilleregler

Find ud af, hvordan, hvor meget og hvornår telefonen må bruges. Ellers bliver det højst sandsynlig til både morgen, middag og aften. Måske må der ikke sms’es under middagen, og måske skal der ikke spilles Fortnite døgnet rundt. Find flere gode råd til #digitaleforældre her.

 

 #4 Børnesikring 

Det hedder ikke en smartphone for ingenting – de fleste telefoner kan nemlig børnesikres, så der ikke bliver købt apps og andre ting online, og samtidig er det muligt at blokere indhold, der er uegnet for børn. Bliv guidet til børnesikring her.

 

#5 Et godt match til mini

Der er ingen grund til at ta’ topmodellen som den første telefon. Den behøver nemlig ikke at kunne det hele på den halve tid, og samtidig har børn en tendens til at passe knap så godt på tingene. Hos Telenor har vi valgt gode, modeller ud, der alle kommer til en god pris – og samtidig tilbyder vi billigere abonnementer til de mindste. Læs mere om mobiler og abonnementer til børn.