Leg og lær med disse 5 apps til børn i alderen 4-10 år

Sommerferien er ved at være slut. For nogle betyder det, at man skal tilbage til skolen, undervisning og vennerne. For andre betyder det måske, at første skoledag er lige om hjørnet og nye oplevelser venter. Vi har samlet 5 apps, der kan hjælpe dit barn med, at blive klar til blandt andet dansk, matematik og engelsk - uden at det behøver at blive kedeligt.

Mandag den 27. juli 2020

Leg ABC, Alfons Åberg

Leg ABC, Alfons Åberg

Sammen med Alfons Åberg, kan dit barn lege med bogstaver, lyde og ord. Det hele foregår på Alfons Åbergs værelse, hvor han har en række sjove ting, dit barn kan bruge til at styrke læse- og stavefærdighederne. Barnet kan bruge ‘bogstavfinderen’ til at lære om bogstavernes udseende og lyde, hvorefter de kan genskabes ved at gentegne dem. Alfons har også en hjemmelavet ‘ordmaskine’, som hjælper barnet med at stave nye ord. Appen er målrettet alderen 6-9 år, men hvis dit barn har en tidlig interesse for at stave og læse, kan den bruges sammen med en voksen. Appen arbejder blandt andet med læren om; små og store bogstaver, hvordan man læser enkle ord, bogstavernes lyde, former og navne samt grundlæggende læsefærdigheder.  

 

Appen kan downloades gratis, mens den fulde version koster 59 kr. I gratis versionen kan du lege med de 6 første bogstaver i alfabetet. Den fås til iOS og Android.

Monster tal

Monster tal

Appen styrker dit barns færdigheder inden for matematikkens plus, minus, gange, hovedregning og problemløsning. Alle begreberne er vigtige, men kan suge læringslysten ud af ethvert barn. ‘Monster tal’ bruger derfor leg og spil, så dit barn ikke tænker over, at de er i gang med at lave regnestykker. Appen handler om egernet Tob, der er faret vild i Monster tal-verdenen. Barnet har til opgave at hjælpe Tob med, at klare sig igennem utallige udfordringer i jagten på at finde dele til hans rumskib. Dit barn kan hoppe, løbe, glide, flyve og skyde, mens der løses matematiske udregninger. Appen har forskellige sværhedsgrader, men har den smarte funktion, at den løbende tilpasser sig barnets niveau, alt efter om der svares rigtig eller forkert på de givende spørgsmål. Derfor opfordrer skaberne af appen til, at man selv lader barnet vælge et startniveau, som derefter tilpasses. 


Appen er gratis, men tilbyder køb i appen. Du kan tilkøbe ekstra baner og reklamefri version for 17 kr. i App Store og 18 kr. hos Google Play. Den henvender sig til børn i alderen 4-10 år og fås til iOS og Android.

 Knæk læsekoden

Knæk læsekoden

Appen beskæftiger sig med de helt fundamentale ting, som man skal starte med, når man skal lære at læse og skrive. Her er der fokus på bogstavernes form, retning og lyd. Modsat ‘Alfons Åberg’ appen, er ‘Knæk læsekoden’ en klassisk læringsapp, som kan bruges til at variere undervisning eller lektierne. Man kan bruge den som supplement til et læse- og skrive hæfte, hvor barnet kan lære at skrive bogstaverne rigtigt. Appen kan også bruges til, at lære hvordan de forskellige bogstaver lyder og derefter teste deres nye viden i en simpel lydquiz. Indholdet er udviklet af erfarne dansklærere og specialundervisningslærere. Der hvor den skiller sig mest ud fra andre læse-apps er, at denne app fokuserer på bogstavernes lyde, hvor andre har fokus på bogstavernes navne. Appen kan bruges af børn, der skal til at lære at læse og skrive, børn der i gang med at lære det og børn der har svært ved det.


Appen koster 35 kr. Den henvender sig til børn i alderen 4-10 år og fås til iOS og Android.

 Pili Pop English

Pili Pop English

Pili Pop er den mest brugte sproglærings-app til børn i alderen 5-10 år. Appen giver dit barn mulighed for øve sig på engelsk, sammen med de nysgerrige aliens, der bliver kaldt Pilis, som lige er kommet til jorden. Dit barn vil sammen med Pilis, lære engelsk på en intuitiv måde igennem leg, hvor der er fokus på udtale og ‘learning by doing’. Udviklerne bag Pili Pop har ligeledes sagt, at de går meget op i, at børn skal blive trygge i deres brug af andre sprog end deres modersmål. Derfor vil dit barn gå fra enkelte ord til sætninger, i takt med de bliver bedre og bedre til deres udtale. Der vil derudover være fokus på et nyt ord hver måned. 


Du kan bruge appen gratis de første 40 gange, hvorefter du skal købe et abonnement fra 79 kr. om måneden. Den henvender sig til børn i alderen 5-10 år, men kan bruges af mindre børn sammen med en voksen. Den fås til iOS og Android 

Atlas Mission

Atlas Mission

Atlas Mission tager dit barn ud på en lærerig virtuel rejse, rundt omkring i verdenen, hvor turen blandt andet går til USA, Mexico, Indien og Australien. Appen kombinerer de klassiske fag som dansk, matematik og engelsk, med øvelser inden for kreativitet, kritiske overvejelser og problemløsning. Dit barn vil også blive udfordret i simpel videnskab, kodning og kultur. På rejsen vil dit barn lære en masse spændende ting, sammen med forskellige figurer. Appen hjælper også med, at forbedre dit barns engelske udtale, og derfor anbefaler vi appen til børn, der har engelsk i skolen eller sammen med en voksen. Dit barn skal blandt andet hjælpe en robot op ad en trappe, ved at sige det engelske ord for de billeder der popper op, tegne det mexicanske sugar skull og kode sammen med Finch i hans rumstation. 


Appen har også en time-out funktion, der gør at du som forælder kan sætte en tid, som barnet kan spille. Når tiden er gået, vil spillet blive stoppet. Der er også mulighed for, at dit barn kan udfordre vennerne og se hvem der klarer det bedst.


Appen er gratis, men tilbyder køb i appen. Den henvender sig til børn i alderen 3-8 år, men er på engelsk. Derfor kan den kræve hjælp fra en voksen, selvom den er nem at betjene. Den fås til iOS og Android.

Gør hver dag bedre

Find andre gode anbefalinger til hvordan du, gennem digitale platforme, kan blive inspireret og fylde dit liv med alt det, du elsker.