Hvorfor deler vi overhovedet billeder af hinanden?

10. juni 2024 | SPURGT?
Når vi taler om billeddeling, er det selvfølgelig også relevant at se på, hvorfor vi overhovedet deler billeder af hinanden? Hvad er det, vi gerne vil opnå, når vi lægger et billede op fra havefesten med vennerne? Der er lavet meget forskning om emnet, og i studierne går ord som anerkendelse, selviscenesættelse og social samhørighed igen.

Anerkendelse

De sociale medier tilbyder en smutvej til en af de dybeste drifter mennesket har, nemlig anerkendelse. Vi mennesker kan godt lide at få ros og anerkendelse, og kommentarer og likes på vores billeder giver netop en følelse af anerkendelse, tilfredshed og selvværd. Når vi deler et billede af vores venner eller familie, gør vi det ofte for at vise andre et øjeblik, der betyder noget for os. I retur kan vi opleve en varm følelse af anerkendelse i form af likes eller en kommentar fra venner og bekendte.t

 

 

Selviscenesættelse

Når vi poster et billede af os selv blandt venner, sender vi et signal til omverdenen om, hvem vi er, hvad vi laver og hvad, der er vigtigt for os. Vi mennesker har brug for at være del af et fællesskab, og med billederne af vores venner og familier viser vi, at vi hører til et sted.

 

Ved at dokumentere udvalgte minder og oplevelser i billeder, skaber vi en visuel historie om vores liv. Vi tænker måske over, hvordan vi ønsker at fremstå og bliver derfor selektive, når vi vælger, hvilke dele af vores liv vi vil dele med andre.

 

 

Social samhørighed

Når vi poster et billede af os selv sammen med en ven, kan billedet fungere lidt som et digitalt postkort, som fortæller omverdenen om vores venskab og den fælles oplevelse. Det kan på den måde hjælpe os til at føle os mere forbundet med vores venner og familie, især dem, der bor langt væk..