Data & Analytics

Vores formål er at gøre vores forretning i stand til at træffe hurtigere og bedre beslutninger baseret på fakta. Det gør vi ved at stille kritiske data tilgængelig via big data teknologier og data warehouses. Vi har stor fokus på Business Intelligence & Data Warehouse, Advanced Analytics & AI og Analytical platforms, her kan du læse mere om de ledige jobs inden for dette område.

Data & Analytics divisionen understøtter Telenors overordnede data strategi, og ønsker at gøre medarbejdere og ledere i stand til at træffe hurtigere og bedre beslutninger baseret på fakta. Her sidder blandt andet et team med fokus på at hjælpe forretningen med at udnytte disse data mere intelligent i forbindelse med optimering af vores forretning og i skabelsen af nye tjenester/services.

 

Data & Analytics består af 40 medarbejdere, både mænd og kvinder, helt nyuddannede og medarbejdere med 20+ års anciennitet, og vi har mange forskellige nationaliteter, derfor er arbejdssproget ofte engelsk.

 

Hvis man interesserer sig for data, teknologi og IT og gerne vil være med til at gøre en forskel, er der masser af muligheder i Telenor. Jeg er f.eks. med i et projekt vi kalder Green Radio, hvor vi i et nordisk samarbejde fokuserer på at reducere energiforbruget på vores netværksmaster. Ved brug af machine-learning algoritmer på data fra vores master kan vi identificere, hvornår vi kan skrue op og ned for kapaciteten, og dermed strømforbruget, på den konkrete mast. På nuværende tidspunkt viser vores tests, at vi årligt kan spare 2-3% af det samlede strømforbrug i radionettet, hvilket svarer til ca. 550 husstande. Det synes jeg er vildt motiverende at arbejde med. Karl Johan, Senior Data Analyst, Data & Analytics

 

I Telenor har vi valgt at samle ansvaret for at få det maksimale ud af vores data i en samlet Data & Analytics division. Det betyder i praksis, at de avancerede data brugere og Business Intelligence udviklere arbejder i samme organisation med dem, der bygger den understøttende IT-arkitektur, for at sikre at fremtidens platforme bliver udviklet med brugerne i centrum.

 

Her kan du se vores Data & Analytics division:

What is really exciting about working with Telenor is that you have lots of opportunities to become part of exciting projects and to work within disciplines such as data engineering, data science and visualization. The work environment is really great and you work with skilled, intelligent and caring people, and the opportunities for development are endless – either within your field or if you would like to try something new.

 

Mansoor, Head of Advanced Analytics & AI, Data & Analytics

Her kan du læse mere om Telenor Groups spændende innovative projekter:


Innovation

 

Her kan du læse om pressemeddelelser om IoT og andre relevante artikler inden for Data & Analytics:


Telenor gør netværket grønt