#digitalpænt skolekonkurrence 2019

Konkurrencen er for alle 4., 5. og 6. klasser i Danmark og har til formål at sætte fokus på, hvad digital mobning er, og hvordan man forebygger det.

Tilmeld din klasse allerede nu

Tilmeld din klasse allerede nu

Konkurrencen slutter 11. oktober 2019, og vinderklassen i hver af de 5 regioner vil blive kåret mellem 31. oktober og 7. november 2019. Du kan hente materialet til konkurrencen her.

Om konkurrencen

Konkurrencen er baseret på et rollespil med scenarier, der kan opstå på digitale medier, og giver anledning til refleksion og læring blandt eleverne, hvilket understøtter skolernes arbejde med trivsel og mobning. Selve spillet tager 3-4 lektioner. Dertil kommer videoproduktion.

Dommerpanelet består af repræsentanter fra Telenor og Medierådet for Børn & Unge. Filmene bliver vurderet ud fra et helhedsindtryk af kreativitet, fortolkning og formidling. Der vil blive udtrukket en vinderklasse i hver af de 5 regioner, og hver klasse vinder en udflugt/oplevelse for hele klassen til en værdi op til 10.000 kr.

 

Du kan hente materialet til skolekonkurrencen her.

Se videoen nedenfor og hør mere om skolekonkurrencen, og hvad I som klasse får ud af at deltage (husk lyd).

Tidligere skolekonkurrencer

Siden 2016 har Telenor gennem programmet #digitalpænt haft fokus på at forebygge mobning på de digitale medier. Med en landsdækkende skolekonkurrence for 4., 5. og 6. klasser ønsker Telenor at øge elevernes bevidsthed om, hvordan de kommunikerer på digitale platforme. Du kan se de tidligere skolekonkurrencer og elevernes resultater her:

Dialogværktøj til forældremøder

De sociale medier er ofte på dagsordenen til forældremøder og et emne, der kan skabe debat og uenighed. Derfor har Medierådet for Børn og Unge udviklet nogle dialogredskaber til hhv. indskoling og mellemtrin med forskellige digitale temaer som den første mobil, tonen på nettet, mobiltid, billeddeling og mobilpolitik, der kan hjælpe med at facilitere en konstruktiv dialog.

Om dialogværktøjet

Om dialogværktøjet

Materialet består af 20 aktiviteter, der kan gennemføres på mellem 10-25 min. Materialet indeholder interviewfilm med eksperter, dilemmaer til drøftelse og aktive øvelser til både børn og forældre.