Sådan bliver du inspireret på Pinterest

Pinterest er et socialt medie fra 2010, der ligesom Instagram handler om deling af billeder og om at finde inspiration fra andre brugere eller brands. Med Pinterest kan du oprette din egen illustrative opslagstavle og fylde den med ting, der inspirerer dig. Pinterest kan i mange henseender minde om Instagram, men mediet handler dog i endnu højere grad om at finde inspiration ud fra interesser fremfor at følge venner, bekendte og influencers. Derfor er Pinterest især populært hos dem, der søger inspiration i dagligdagen, og mange bruger det til at søge efter inspiration til deres næste gør det selv projekt, rejser eller dekorationer. Temaerne er uendelige og kan være alt fra madopskrifter til kunst, design eller boligindretning.

Fredag den 19. juni 2020

Ordbog

For at kunne bevæge dig bedst rundt på Pinterest, er der en række begreber, du bør huske. Vi har her samlet fire af de vigtigste, hvis du er ny på mediet.

 

Pinner

Når du bruger Pinterest, kommer du med i familien af pinners. Pinners betyder en Pinterestbruger. Og når du bliver sådan en, så er du for alvor med i hulen.

 

Pin

Et pin er et visuelt bogmærke. Hvis du trykker på et pin, vil du oftest blive ført over på en anden hjemmeside, som er den oprindelige kilde til det billede, du lige har trykket på. På den måde kan du finde inspiration fra kilder, du ellers ikke lige havde tænkt på eller kendt til. Det kan betyde, at du måske bliver inspireret til at begive dig ud i nye madretter, eller måske finder du din næste frisure med inspiration fra en modeblog. Alt sammen fra sites, som du ikke nødvendigvis vidste eksisterede før, du begav dig ind på Pinterest, og hvor du nu kan indsamle viden og inspiration. 

 

Gemte pins

Når du sidder og kigger de forskellige pins igennem, sker der oftest det, at du falder over et gør-det-selv projekt, som passer perfekt ind i din stue eller måske et outfit du absolut skal prøve. Det er dog ikke altid, at timingen lige er den rigtige. Heldigvis kan du gemme det pin, som fanger din interesse, så du altid kan vende tilbage til det senere. Det kaldes et re-pin eller gemte pins i daglig tale. Du tilknytter altså dine inspirationskilder til din opslagstavle, så du senere kan vende tilbage og blive inspireret, når du behøver det.

 

Opslagstavle

Opslagstavlen er der, hvor alle dine gemte pins kommer hen. Du kan lave forskellige opslagstavler, der indeholder pins indenfor forskellige temaer. På den måde sikrer du, at ideerne til dit fremtidige bryllup ikke bliver blandet sammen med ideerne til din boligindretning eller kostumet, du skal have på til udklædningsfesten i næste måned. Du kan vælge om din opslagstavle skal være privat, så kun du kan se den eller om den skal være synlig for andre brugere. Hvis du gør din opslagstavle offentlig kan det hjælpe andre brugere, som deler samme interesse som dig med at finde inspiration, de kan gemme på deres egen opslagstavle. Du kan også følge andres opslagstavler, og dermed holde dig opdateret på deres pins.

Funktioner

Som alle andre sociale medier bliver Pinterest sjovere, jo bedre du kender dets funktioner. For at hjælpe dig i gang, gennemgår vi nu de mest fundamentale funktioner, så du kan få en god start. 

 

Opret Opslagstavle

Opslagstavlerne er omdrejningspunktet for Pinterest. Du behøver ikke at have en, men opslagstavlerne gør det nemt hurtigt at vende tilbage til dine inspirationskilder en anden gang. For at oprette en opslagstavle skal du først finde '+'-ikonet. Herefter skal du vælge et navn, der beskriver din opslagstavle, og så er du i gang. Du kan lave flere forskellige opslagstavler alt efter, hvor mange forskellige temaer du re-pinner. 

 

Tilføj Pin

Nu har du din opslagstavle og er klar til at tilføje dit første pin. Du kan samle pins alle steder, ikke kun fra Pinterest. Hvis du er inde på en hjemmeside og gerne vil tilføje et pin ud fra det indhold du læser, kan du indsætte hjemmesidens URL og gennemse de billeder, der bliver foreslået som pin. På den måde kan du, når du for eksempel er inde på en rejseblog og finder en guide til smukke steder i Lyon eller en madblog med en opskrift på en lækker kage, nemt og hurtigt gemme det til din opslagstavle. Nogle hjemmesider har et plugin, der gør, at du kan tilføje et pin direkte fra hjemmesiden ved at trykke på Pinterestlogoet. Du kan også uploade et billede fra dit fotoalbum på din telefon eller computer uden at linke til en hjemmeside. 

 

Mere-i-samme-stil-funktionen 

En af de måske fedeste Pinterestfunktioner er mere-i-samme-stil. Med denne funktion kan du hurtig navigere rundt i indhold, der ligner det indhold, der tidligere har fanget din interesse. Det kan også hjælpe dig med at finde andre hjemmesider, der har indhold, der passer til dine interesser eller hvis du leder efter noget specifikt.

 

Til dig / Feed

Ligesom på andre sociale medier har du et feed eller en væg, som nogle kalder det. På Pinterest hedder det Til dig. Her foreslår Pinterest forskellige pins; Ud fra dem, du følger, De ting, som du søger på og De pins, du gemmer. Så hvis du har søgt meget på ‘boligindretning’ vil Pinterest begynde at vise dig pins med boligindretning i dit feed. Ligeledes, hvis du på et tidspunkt begynder at søge på ‘blomster’, vil Pinterest foreslå dig pins med blomster sammen med de andre ting, du ellers har søgt på. Det er en god måde at finde flere inspirationskilder i samme stil som de ting, du allerede har søgt efter.  

 

Sådan! Nu er du klar til at udfolde dit eget Pinteresteventyr. Held og lykke!