Fem måder at være sammen på - hver for sig

I den seneste tid har vi måttet øve os på at være sammen hver for sig. Det har krævet alternative måder at fejre højtider på såsom fødselsdage, påske og generelt holde sig opdateret på, hvad ens kære går rundt og laver. Heldigvis har det vist sig, at det aldrig har været nemmere at snakke sammen og se hinanden uden at være fysisk tilstede i samme rum. Du kan med en lang række videoopkald-services spise virtuel brunch med dine forældre, holde fødselsdag med dine venner over computeren eller nyde en virtuel fredagsøl med din gamle studiekammerat.

Vi har her samlet 5 forskellige videoopkald-services, som dækker dine behov, lige meget om du er ude efter sjove stunder med emojis, lange dybe samtaler, forretningsmøder eller bare en hurtig catch-up.

Fredag den 15. maj 2020

FaceTime

FaceTime

FaceTime er en videosamtale-teknologi, som er udviklet af Apple og kan bruges af alle iOS-enheder som iPhone, iPad, Macbook og Apple Watch. FaceTime er indbygget i din iOS-enhed og er gratis via Wi-Fi eller mobilnetværk. FaceTime er simpelt at bruge, og det eneste, du behøver, er modtagerens telefonnummer eller iCloud e-mailadresse. FaceTime tilbyder forskellige live-effekter, så du kan fylde dine opkald med en masse sjov og gøre resten af dagen lidt bedre. Du kan oprette din egen Memoji, som passer til din personlighed eller dit humør. Når du er i gang med et opkald, kan du via udløserknappen tage et billede og gemme det i mappen med gode minder. Så kan du altid vende tilbage til det virtuelle kys fra din kæreste eller den tegning, din niece stolt viste, hun havde lavet til dig. FaceTime gør det også muligt at lave video-gruppeopkald med op til 32 deltagere på en gang.

FaceTime kan både bruges med og uden video. Du kan læse mere om FaceTime her.

Google Duo

Google Duo

Google Duo kan beskrives som Googles svar på FaceTime. Appen kan hentes gratis til både Android og iOS og tilbyder også video-gruppeopkald, hvor du her kan samles op til 12 personer i et opkald. Det eneste, der kræves, er, at du opretter dig med dit telefonnummer - og så er du i gang.

Google Duo fokuserer på høj kvalitet af videoopkald og sikkerhed. Derfor kaldes appen også enkel og pålidelig. Ligesom FaceTime virker Google Duo både på Wi-Fi og mobilnetværk, så du kan holde kontakten med venner og familie både i sofaen eller på farten. Hvis du ikke har adgang til Wi-fi, nedsætter Duo automatisk din forbindelse til 1Mbit/sek, så du ikke bruger alt din data i dit abonnement. Hvis du har et abonnement med ubegrænset eller masser af data eller ikke ønsker din forbindelse nedsat, kan du deaktivere “begræns mobildataforbrug” i appens indstillinger.

 

Google Duo er gratis og kan downloades til Android, iOS eller som web-version.

Facebook Messenger

Facebook Messenger

Messenger er Facebooks eget chat- og opkaldsværktøj. Udover at være verdens mest brugte chatfunktion kan Messenger også bruges til at foretage opkald både med og uden video til andre Facebook-brugere. Du kan ligesom i de andre services også starte et gruppe-videoopkald, hvor Messenger dog tillader helt op til 50 deltagere. Du har derfor rig mulighed for at samle alle, du holder af, til en lille video-sludder. Det kan være alt fra en virtuel fødselsdag til en fredagsbar med vennerne eller måske en catch-up med den gamle gymnasieklasse. Mulighederne er mange, og i bund og grund er det kun fantasien, der sætter grænser.

 

Udover Messengers chat-funktioner har Facebook også tilføjet en masse sjove live-funktioner, der indeholder forskellige emojis og filtre, så samtalen lige kan piftes lidt op. Det bliver rigtig sjovt, når bedsteforældrene ikke lige kan få enhjørningen væk igen, eller når der bliver ved med at komme ild ud af onkel Viggos mund, når han snakker.

 

Messengers videoopkald er gratis, det eneste, du behøver, er en Facebook-konto og adgang til Wi-Fi eller mobildata. Du kan downloade appen gratis til iOS og Android eller til din computer i Mac App store eller Microsoft Store.

Zoom

Zoom

Zoom er en cloud-baseret videokonference-service, som giver dig mulighed for at connecte med venner, familie og kollegaer, både med video- og lydopkald. Zoom er lavet til virksomheder, hvor funktioner såsom Zoom Meeting og Zoom Room derfor er skræddersyet til virksomhedsbrug. 

Selvom Zoom er udviklet til virksomhedsbrug, har Zoom en af de mest tidsrøvende funktioner, som kan skabe sjove stunder i dine private videoopkald eller gøre dine forretningsmøder mere farverige. Man kan nemlig bestemme sin egen baggrund til sit Zoom-opkald. Så i stedet for at sidde i stuen eller i et kedeligt mødelokale, kan du nu sidde på en savanne, i universet, eller måske begiver du dig ud i din egen hjemmelavede baggrund.

Du kan læse mere om Zoom her og downloade programmet gratis her

Skype

Skype

Skype har i mange år været en af de førende videoopkald-services. Skype giver dig mulighed for at holde små og store videomøder, om det så er en hurtig catch-up med en gammel ven, et forretningsmøde eller videoundervisning. Skype giver dig mulighed for forsamlinger helt op til 50 personer, uden du skal betale en krone. Skype vil gerne give dig muligheden for at holde kontakten med dem, der betyder mest for dig, derfor giver de dig mulighed for at bruge Skype via din smartphone, tablet, computer, Xbox eller Alexa.

 

Skype har brugt alle kræfterne på at være effektive, simple og pålidelige. Derfor bliver et Skype-opkald opfattet som brugervenligt og silkeblødt. Udover HD-videoopkald kan du dele din skærm live med den, du snakker med, du kan dele din live-lokation, og du kan sløre baggrunden, så det kun er dig, der er i fokus.

 

Selvom Skype er udviklet af Microsoft, fås det både til Android og iOS samt PC og Mac. Du skal bare oprette en Microsoft-bruger, når du bruger Skype for første gang.