Oplev virkeligheden med 5 dokumentar-anbefalinger

Fredag den 10. juli 2020

‘The Last Dance’ og ‘Tiger King’ har for alvor fået dokumentargenren tilbage på streaming-landkortet. Genren streames som aldrig før, og der meldes flere store dokumentarer på vej. Selvom de to nævnte har slået alle rekorder, vil vi her fremhæve fem andre dokumentarer, som du kan gå i gang med.

Den utrolige historie om Alexander Blomqvist 

Den utrolige historie om Alexander Blomqvist 

Mange af os kender det, at man nogle gange ville ønske, at man havde valgt noget andet at bruge sin tid på eller havde forfulgt barnedrømmen om at blive skuespiller. Alexander Blomqvist har på trods af sin unge alder ført alle sine drømme ud i livet. Han har arbejdet på DR i Danmark, på BBC i London, og fylder sit liv med rejser og fester med de kendte. Det eneste problem er bare, at det hele er én stor løgn - nu står han frem i samarbejde med DR3 i en mini-dokumentarserie.
 

Historien om den 26-årige Alexander Blomqvist giver straks associationer til filmen ‘Catch Me If You Can’ med Leonardo Dicaprio og Tom Hanks i hovedrollerne. Han har systematisk løjet om prestigefyldte jobs, oplevelser og hans oprindelse. Nu fortæller han til DR, hvor hårdt hans løgne har taget på hans psyke, og hvordan det hele startede.   


‘Den utrolige historie om Alexander Blomqvist’ er en mini-serie på tre afsnit. Den kan streames på DRTV.

Nicki Bille

Nicki Bille

Fodboldtalentet Nicki Bille havde en lovende karriere med bl.a. tre landskampe for Danmark og ophold i både spanske Villarreal og franske Evian. Den tidligere fodboldspiller har været igennem en hård periode med flere skandaler. I dokumentarserien følger man fodboldtalentet i hans forsøg på at rette op på et turbulent liv. Dokumentaren giver et ærligt indblik i hans kamp mod hjemløshed, alkohol og stoffer. Nicki Bille deler sin version af, hvordan hans liv udviklede sig fra en stor fodboldkarriere til et liv fyldt med kaos. 

 

‘Nicki Bille' er en serie på 7 afsnit og kan streames på TV2 Play.

Hunde

Hunde

‘Hunde’ er en hel serie om, hvor fantastiske væsner hunde og deres ejere kan være. Selvom det lyder lidt cheesy og sukkersødt, så viser hvert afsnit, hvor loyale og hengivne hunde og deres ejere kan være overfor hinanden. Hvert afsnit følger en ny hund, som har en helt speciel opgave eller forhold til deres ejer. Vi følger eksempelvis hunden Rory, som er trænet til at hjælpe sin kun 11-årige ejer med hendes epilepsianfald.  


'Hunde' er en dokumentarserie på 6 afsnit og kan streames på Netflix.

Bill Cunningham 

Bill Cunningham 

Bill Cunningham var en anerkendt modefotograf for New York Times. Han fotograferede nogle af de største modeikoner i verden, og oplevede stor anerkendelse hos nogle af de mest kræsne designere og modeller. I dokumentaren ‘Bill Cunningham New York’, får man et indblik i det perfektionistiske, men også meget beskedne liv Cunningham levede frem til sin død i 2016. På trods af sin enorme succes, spiste han aldrig ude og tilbragte sin fritid på et lille værelse i New York. 

  

'Bill Cunningham New York' varer en 1 time og 27 minutter og kan ses gratis på Filmstriben.

Robin Williams: Come Inside My Mind  

Robin Williams: Come Inside My Mind  

Robin Williams var kendt som en af verdens sjoveste mænd. Han var en mester i improvisation, og gjorde sig både som skuespiller og komiker. I 2014 begik han selvmord efter at have båret rundt på en skjult smerte i sjælen, der aldrig forlod hans krop. Instruktøren af dokumentaren, Mariana Zenovic, har talt med venner og familie af Robin Williams. Med deres fortællinger formår dokumentaren at skildre, hvordan skuespilleren tumlede med alkohol og stoffer for at kunne komme igennem sin dag - på trods af, at publikum hyldede ham som en af de sjoveste nogensinde. Selvom en fortælling om et hårdt liv aldrig er sjovt, så formår dokumentaren heldigvis også at fremhæve det, som vi husker ham for - en meget sjov mand. 


'Robin Williams: Come Inside My Mind' varer 1 time og 51 minutter og kan streames på HBO Nordic.

Gør hver dag bedre

Find andre gode anbefalinger til hvordan du, gennem digitale platforme, kan blive inspireret og fylde dit liv med alt det, du elsker.