3 apps til de naturglade børn

Skal du holde sommerferie i Danmark? Så er der rig mulighed for at komme ud og nyde den danske natur. Det er også et godt tidspunkt at lære dit barn om, hvordan naturen fungerer og lade dem opleve dyrene i deres naturlige omgivelser. Vi har fundet 3 apps, som kan hjælpe dig som forælder med at lære dit barn om naturen på en sjov og interaktiv måde.

Mandag den 29. juni 2020

TravelTales

TravelTales

Gør jeres gåtur i naturen eller byen lidt mere spændende med TravelTales. Appen afspiller forskellige lydfiler, mens du bevæger dig rundt på de foreslåede ruter. Det kan være en tur rundt på heden, hvor du pludselig hører en ulv eller en tur rundt i Københavns Havn med forskellige historier. I appen kan du sammen med dit barn finde forskellige ruter. Nogle ruter har endda lege såsom; skattejagt eller musikquiz tilknyttet. 

 

Appen er gratis og henvender sig til børn og voksne i alle aldersgrupper. Den fås til både iOs og Android.

LeafSnap

LeafSnap

Alle forældre kender nok udfordringen, når ens barn stiller spørgsmål til noget, man ikke kan svare på. Med Leafsnap kan I tage billeder af bladene på træerne eller blomsterne og få svar på spørgsmålene. Appen er på engelsk, så det kræver, at du hjælper dit barn med at læse om planterne, så længe de ikke kan engelsk selv. LeafSnap er uden tvivl et godt redskab til at stille nysgerrigheden for naturens flora.

 

Appen er gratis og fås til både iOs og Android. Den henvender sig til alle aldersgrupper, men er på engelsk.

Naturguide

Naturguide

Danmarks Naturfond guider dig og dit barn til skønne oplevelser i vores smukke natur. Med Naturguide kan du få adgang til fredede områder og naturperler, der er ejet af Danmarks Naturfond. Udover en guide indeholder appen også funktioner som; ‘Naturkatapult’ og ‘Naturhelten’. Naturkatapult giver inspiration til årstidens naturoplevelser, som du og dit barn kan planlægge sammen, inden I tager på tur. Naturhelten-funktionen giver dit barn mulighed for at tage medansvar i vores natur og indberette affald eller døde dyr fundet i naturen.

 

Appen er gratis og henvender sig til alle aldersgrupper. Den fås kun til iOs