4 gode apps med både leg og læring

Nogle gange har vi alle brug for lidt ro for at scrolle igennem Instagram eller spille et par omgange Candy Crush. Og den ro har vores børn også brug for. Derfor er der mange forældre, der især i ulvetimen stikker børnene en tablet, så de kan slappe lidt af, mens aftensmaden bliver lavet. Men bare fordi, der står afslapning på skemaet, behøver det ikke at betyde, at det skal være ligegyldig underholdning. Der findes nemlig tusindvis af apps, hvor læring går hånd i hånd med leg, så Sofia og Oskar både kan have lært noget nyt, og være afslappede, når middagen kommer på bordet. Her er 4 af de bedste.

Mandag den 9. marts 2020

Dumb Ways To Die

Dumb Ways To Die

Det skal ikke forstås som, at spillet opfordrer dets spillere til at prøve dem af, snarere tværtimod. Spillet var oprindeligt en del af en australsk sikkerhedskampagne for rejsende, og gør altså, udover at teste børnenes reaktionsevne, indirekte opmærksom på, hvad man skal være opmærksom på, når man for eksempel befinder sig på en togstation.

Appen er gratis, hvilket betyder, at der popper et par reklamer op engang imellem. Du kan downloade Dumb Way To Dies til både iOS og Android

DR Ramasjang

DR Ramasjang

Det er ikke kun i fjernsynet, at fans af Ramasjang kan få glæde af det fortryllende univers. DR Ramasjang har nemlig også en app, der fungerer som streamingtjeneste og spilunivers, og hvor der er timevis af god og tryg underholdning til de mindste. Alt er skræddersyet til børn, så de selv kan navigere rundt og finde frem til deres yndlingsfigurer, shows og spil, og både bliver underholdt og lærer en masse. For eksempel er Hr. Skæg klar med Skæg Med Ord, hvor en lang række opgaver, hvor både lyde, bogstaver og hele ord bliver trænet ved hjælp af Hr. Skægs mange sjove instrumenter.

Appen er gratis og uden reklamer. Den kan downloade til iOS og Android

Bugs And Numbers

Bugs And Numbers

Hvis det i stedet er tallene mere end bogstaverne, der trækker, så er appen Bugs And Numbers et godt bud på underholdning og læring i et. I appen bliver børnenes matematiske del af hjernen trænet hele vejen rundt. Hver aktivitet er nemlig udformet sådan, at hver af de matematiske grundfærdigheder bliver trænet gennem sjove lege. For eksempel skal man hjælpe myrer og andre insekter med små opgaver, der begynder som en tælleleg, og ender med, at man til sidst lærer om brøker.

Appen koster 25 kroner og kan købes til iOS og Android.

Maneno

Maneno

Hvis der er noget, der kan gøre forældre stolte, så er det, når deres små skattebasser pludselig kan læse selv. Maneno er en populær læseapp, der gør det sjovere at læse, og udvikler dit barns fantasi. Samtidig bliver barnets læseevne hele tiden udfordret og udviklet. Hvis dit barn støder på svære ord eller sætninger, hjælper appen dem med at komme videre. Og som forældre kan man hele tiden følge med i læseaktiviteten, så man altid har styr på barnets udvikling.

Egnet for børn i 0.-6. Klasse. Appen er gratis i 14 dage, og koster derefter 89 kroner om måneden. Den kan hentes til iOS og Android.