5 lærerige apps om miljø og bæredygtighed

Lige meget om vi er store eller små, skal vi sammen passe på vores jord. Derfor er miljøet og bæredygtighed et af de helt store temaer i verdenen - også hos vores børn. Vi har fundet en række apps, der kan hjælpe dig med at lære dine børn om genbrug, økologi, økosystemet og dyreliv gennem leg og spil.

Tirsdag den 14. april 2020

Grow Garden

Grow Garden

I appen Grow Garden møder man Connie og hendes venner mikroorganismerne, der bor i træerne. Connie og hendes venner elsker madaffald, og jo mere affald de får, jo flere magiske ting sker der i verden omkring dem. Kort fortalt tager spillet børnene i hånden, og fortæller via interaktive lege, hvordan vores økosystem er bygget op, og dermed hvor vigtigt det er at bevare det. Grow Garden er et sjovt sted at lære om økologisk landbrug og havearbejde, og samtidig forstå, hvilke klimamæssige problemer vi står overfor. 


Appen henvender sig til de 4-8 årige og kan fås på dansk og en lang række andre sprog. Den koster 25 kroner til iOS og 42 kroner til Android.

Toca Nature

Toca Nature

Toca Nature kan lære børnene på en sjov måde, hvordan hele økosystemet virker. Du kan være med til at plante træer og se, hvordan en skov bogstavelig talt kan blomstre op omkring dig. Du kan bygge bjerge og klatre op på toppen og nyde udsigten, samle bær og dele dem med dine dyrevenner, og på den måde lære, hvem der spiser hvad og hvorfor. Kort sagt, med Toca Nature lærer du at sætte pris på naturens skønhed og dermed vigtigheden af at bibeholde den. 


Appen er på dansk, koster 35 kroner og fås både til Android og iOS.

Dr. Panda Køkkenhave

Dr. Panda Køkkenhave

I Dr. Pandas køkkenhave kan din lille landmand dyrke og gro alle former for grøntsager og sælge dem til sine helt egne dyrekunder. I appen kan man dyrke og høste over 12 forskellige slags frugter og grøntsager og samtidig lære om processen omkring dyrkning og høst. Derudover er der også to pædagogiske spil inkludret og 30 forskellige trin man kan komme igennem for at få høsten i hus. 


Appen er på dansk henvender sig til børn op til 8 år. Den koster 35 kroner og fås kun til iOS.

Namoo

Namoo

Bæredygtig mad er vejen frem, hvis du spørger klimaforskerne, og Namoo lærer dine børn, hvordan man netop kan være med til at producere det. Her lærer de, hvordan planter gror, og hvordan nogle af dem bliver til mad. De lærer om rodsystemer, spiselige blomster, og generel madproduktion, sådan at du uden tvivl slet ikke behøver bede dem om at hjælpe til i haven. De er sikkert allerede i gang. 


Appen er på engelsk, men kan sagtens bruges af børn i skolealderen. Den koster 35 kroner og fås kun til iOS.

Natureventyr

Natureventyr

Natureventyr gør det sjovt at tage de små og store i hånden og gå ud i naturen. I appen finder man de bedste naturruter i ens eget område, og gennem et unikt eventyr holder den både børn og voksne engagerede undervejs på hele ruten. Natureventyr opfordrer ikke direkte til at passe på vores klode, men giver helt af sig selv lysten til det ved at skabe positive minder i naturen. 


Natureventyr er på dansk og kan skabe sjove stunder for børn i alle aldre. Appen er gratis og fås både til Android og iOS.