6 hjælpemidler til at få mere ud af dine billeder

Med smartphones som et allemandseje har man, som aldrig før, adgang til at forevige enhver situation med et billede. Men hvor man før i tiden havde et fotoalbum, som man tog frem når man rigtig skulle hygge sig, oplever mange at billederne bliver lidt glemt i det, til tider, uoverskuelige billedalbum på telefonen. Vi har derfor samlet 6 digitale hjælpemidler til, at få endnu mere ud af dine mange billeder på.

Torsdag den 2. april 2020

Gemini Photos

Gemini Photos

Du kender det sikkert godt - du har taget 27 billeder af den lagkage, du lige har bagt, men du bruger kun et af dem. Og efterfølgende glemmer du alt om dem, lige indtil den dag din telefon siger, at du ikke har mere lagringsplads tilbage. Nu står du så til gengæld over for manuelt at skulle gå igennem knap 7.000 billeder. Og det kan tage sin tid. Eller det gjorde det en gang. Nu kan du nemlig blot downloade appen Gemini Photos, der automatisk finder de billeder, der er slørede eller minder om hinanden, og derefter giver dig mulighed for at vælge det bedste billede og så lynhurtigt slette resten.

Appen kører med forskellige abonnementsformer. Det billigste er en måneds adgang for 20 kroner. Kan kun fås til iOs.

Huskespil med egne billeder

Huskespil med egne billeder

Smartphonen har gjort det at tage gode billeder af enhver situation til en let og tilgængelig leg. Desværre er det dog de færreste af de mange tusinder billeder, vi tager, der kommer frem og ud af telefonen, så alle kan få glæde af dem. Der er dog måder aktivt at sørge for at have det sjovt med de billeder, man tager. For eksempel kan man lave dem til et vendespil, som de mindste i familien kan hygge sig med. Hos Pixum.dk kan man lave sit eget vendespil med 25 par, og dermed lade de små poder hygge sig med at få flest stik med deres egne ansigter på.

Lalalalab

Lalalalab

En anden god måde at udnytte alle de mange billeder, vi tager, er noget så simpelt som at printe dem ud. Og med appen Lalalab slipper man får alt det besværlige, der kan være i at overføre billeder fra telefonen til computeren. Og så gør den det endda også med stil. Når du har downloadet appen vælger du blot, hvor stor en billedpakke du vil have og i hvilket format, og derefter uploader du dine billeder direkte fra telefonen.

Appen er gratis, men køb af fotoprint koster selvfølgelig noget. Kan fås til både Android og iOs

VSCO

VSCO

VSCO er appen over alle fotoredigeringsapps. Den er så populær at dens kernekunde, bloggeren, endda er blevet givet navnet VSCO-girl. Men blogger eller ej, så er der en grund til, at det er den app, du skal bruge, hvis du skal redigere dine billeder. I appen finder du stilfulde redigeringsmuligheder og avancerede effekter og filtre, som man godt nok kun kan købe sig til. Men også hvis du ikke tilkøber effekter er du godt på vej, hvis du ønsker at redigere hvidbalance, skygger osv.

Appen er gratis, og hvert ekstra tilkøb koster 9 kroner. Kan fås til både Android og iOs

iCloud og Dropbox

iCloud og Dropbox

To gamle kendinge, når det kommer til backup af billeder er iCloud og Dropbox. Begge kan tilgås gratis, og begge kan man købe mere plads hos, hvis det er nødvendigt. Du kan også sætte dem til automatisk at backe alle billeder, du tager op, hvilket gør, at du altid vil være sikker på, at intet går tabt. Det betyder dog også, at du kan opleve, at dine billeder fremstår slørede indtil den fulde opløsning bliver hentet ned fra skyen.

iCloud og Dropbox er gratis indtil en vis lagringsgrænse. iCloud er standard på iOs og Dropbox fås til både Android og iOs

Google Photos

Google Photos

Google Drev og Google Docs var længe det smarte sted at opbevare filer og dokumenter, samt det perfekte sted at dele dem med andre. I 2015 kom Google Photos, der ligesom Docs og Drev kan downloades som en app på din telefon, og kan derefter lave backup på alle dine billeder. Men ikke nok med det, Google Photos sørger automatisk for at sortere alle dine billeder i mapper og efter, hvilket motiv der er på billedet. På den måde behøver du blot at søge efter “hund” for at finde alle de gode billeder, du har taget af Fido.

Google Photos er gratis indtil en vis lagringsgrænse. Kan fås til både Android og iOs