5 apps til at træne hjernen

Hvis din hjerne skal have lidt motion - om det så er for at holde den skap eller blot for underholdningens skyld - så findes der rigtig mange gode, sjove og lærerige apps og spil i App Store og Google Play. Vi har her samlet 5 forskellige apps, der hver især kan hjælpe dig med lidt underholdende hjernegymnastik.

Mandag den 31. september 2020

Not Not - Logisk tankegang og orientering

Not Not - Logisk tankegang og orientering

Prøv at forestil dig, at du står på en platform midt i uendeligheden. For at komme hjem er det eneste du skal gøre at vælge den rigtige dør ud fra et givet hint. Hintet er “ikke op og ikke ikke op” og tiden er i gang!

 

‘Not Not’ er et hjernevriderspil, hvor du skal bruge logisk tankegang og orientering. Din hjerne bliver for alvor testet, når du bliver bedt om at swipe din figur “not not left and not not right” eller “not red, then red”. Hver udfordring er på tid, så du har også et tidspres at slås med.

 

Alt det tilsammen gør, at anmelderne kalder spillet for vanedannende og god gymnastik for hjernen.

 

Not Not er gratis med reklamer, men tilbyder køb af ekstra baner fra 5 kr. eller 45 kr. for dem alle. Den er på engelsk, og kan hentes til iOS og Android.

Easy Game - Gåder og tricky problemstillinger

Easy Game - Gåder og tricky problemstillinger

‘Easy Game’ er alt andet end, hvadnavnet antyder. Din hjerne skal på overarbejde, når du skal løse forskellige gåder, puslespil, sudokus og ordspil.

 

De mange forskellige baner og udfordringer består af tricky problemstillinger, hvor du bagefter sidder og tænker: “Hvorfor tog det mig så lang tid?”, men sådan er Easy Game- Løsningerne er nemme, når du først ved det!

 

Easy Game er gratis med reklamer. Du kan slippe for reklamerne ved at betale et engangsbeløb på 45 kr. Spillet kan hentes til iOS og Android.

Elevate - Underholdende hjernetræning

Elevate - Underholdende hjernetræning

Elevate træner din hjerne i alt fra sprog og matematik til hukommelse og logik.

 

Elevate er en prisvindende app, der træner og vedligeholder dine kognitive evner. Det første du bliver udsat for er en test af dine nuværende kognitive evner, sådan at appen bedst muligt kan lave et personligt forløb der sikrer dig den bedste udvikling. Elevate træner din hjerne i alt fra sprog og matematik til hukommelse og logik. Samtidig hjælper appen dig med at holde øje med din udvikling ved hjælp af et brugervenligt design og simple grafer.

 

Du kan få en gratis version af appen, eller du kan tilkøbe den fulde version fra 29 kr. Den kan hentes til iOS og Android.

Faraway 2 - Eventyrlige hjernevridende udfordringer

Faraway 2 - Eventyrlige hjernevridende udfordringer

Hvis du er til eventyr, escape rooms og en levende spiloplevelse, mens du træner din hjerne, så er Faraway 2 det helt rigtige for dig.

 

Faraway har modsat de andre spil en dybere historie, hvor du som hovedperson søger efter din forsvundne far. Du gennemsøger templer efter små noter, som din far har efterladt sig, og som viser vej igennem forskellige hjernevridende udfordringer. Alle sammen nogen, der skal løses for, at du klarer dig videre i spillet. Det kan være alt fra puslespil, labyrinter og at flytte rundt på objekter for at åbne døre.

 

De første 6 baner er gratis, og man kan tilkøbe flere baner i appen fra 9 kr. Alle baner koster 25 kr. hvis de købes på én gang. Den kan hentes til iOS og Android.

GEIST - Hukommelse, koncentration og reaktion

GEIST - Hukommelse, koncentration og reaktion

GEIST er et spil, hvor du styrker hukommelse, koncentration, reaktion, logik og matematik. Det er verdens førende hjernetræningsspil med over 10 millioner brugere.

 

GEIST har den unikke feature, at den også tilbyder meditative spil og lyde, som hjælper din hjerne med at slappe af og dermed styrke dine koncentrationsevner og forbedre din søvn. Du kan også udfordre dine venner i en kamp om, hvem der har den skarpeste hjerne.

 

Appen er gratis, men tilbyder køb af GEIST Premium, som giver dig mulighed for udvikle dig bedre og hurtigere ved personificering af din hjernetræning. Den fås kun til iOS.

Gør hver dag bedre

Find andre gode anbefalinger til hvordan du, gennem digitale platforme, kan blive inspireret og fylde dit liv med alt det, du elsker.