Telenor på Folkemødet
På dette års Folkemøde zoomede vi ind på to vigtige temaer: den voksende skærmtid hos børn og det globale kapløb om nye teknologier.
Folkemødet 2019
Folkemødet 2019 er det 9. i rækken, og Telenor satte i år fokus på skærmtiden blandt børn og unge i en fælles debat med Politiken, samt hvordan vi i EU kan vinde det globale kapløb om teknologiudviklingen af kunstig intelligens, IoT og 5G.
Du kan læse mere om de to arrangementer her.
Skærmtid: Spildtid eller kvalitetstid?
Børn og unge bruger timevis på computeren og telefonen hver eneste dag, men hvad laver de egentlig? Og er det hele spildtid? Det spørgsmål diskuterer forældre, forskere og politikere jævnligt.
Igennem de sidste fem år har Telenor arbejdet med børn og unges digitale dannelse og trivsel via programmet #digitalpænt. I år fortsætter vi i samme spor og tager dig med på en digital rundtur, hvor du selv får lov til at prøve de mest populære apps lige nu præsenteret af en 6. klasse på Åvangsskolen i Rønne.
Arrangementet afholdes sammen med Politiken, og formanden i Medierådet Stine Liv Johansen kommer forbi og giver redskaber til, hvordan spildtid på skærmen bliver til kvalitetstid.
Hvor og hvornår?
- Fredag den 14. juni 2019 kl. 10.30-11.30.
- Politikens lille scene, Rosengade 23 i Allinge.
Global konkurrencekraft: Spænder dataetik ben for os i EU?
Telenor investerer hvert år store beløb i både EU og Asien i fundamentet for de fleste teknologiske tigerspring: En digital infrastruktur i verdensklasse. Telenor støtter globalt behovet for klare etiske retningslinjer og er bl.a. medunderskriver på et nyt sæt guidelines for brug af kunstig intelligens.
I EU er der stor lyst til at regulere, hvordan vores telenetværk og data skal og må bruges. Og sammenligner vi EU med andre store regioner som Kina og USA, er tilgangen til udnyttelsen af teknologi og data vidt forskellige.
USA har ikke et GDPR-regelsæt, og Kina innoverer og investerer massivt i nye teknologier, der gør brug af data, kunstig intelligens og overvågning.
Hvor efterlader det EU – og hvilken betydning har det for europæiske virksomheders konkurrencekraft?
Vi tager debatten – også om dilemmaet i, at vi med regulering på den ene side begrænser anvendelsen af de mange muligheder, som vi på den anden side har givet os selv med den teknologiske innovation.
Kom og hør en spændende debat med bl.a.:
- Christiane Vejlø, vært på Radio24Syvs ”Elektronista”, digital trend- og fremtidsanalytiker.
- Stephen Alstrup, IT-professor ved Københavns Universitet, digital vismand ved ATV, succesfuld entreprenør (Octoshape/SupWiz), leder algoritmedelen af DK’s største AI forskningsprojekt (DABAI).
- Casper Wichmann, koordinator af ThinkChina ved Københavns Universitet. Master of Arts i Kina studier, specialist i Kina og digitale platforme i Kina
Hvor og hvornår
- Fredag den 14. juni 2019 kl. 15.00-16.00.
- It-piratskibet, Allinge Havn, Kajplads H12.