Sådan holder du din mobiltelefon ren

I en tid, hvor COVID-19-smitten spreder sig, er det vigtigere end nogensinde at holde sin telefon ren. Vi guider dig til, hvordan du undgår, at din mobil bliver en bakteriebombe.

Undersøgelser har vist, at telefoner fungerer som reelle bakterie-kolonier. Grunden til dette skal findes i manglende rengøring af mobiltelefonen samt vores dårlige brugsvaner; mobiltelefonen bruges med beskidte hænder, den er inkluderet overalt – selv på toilettet og i køkkenet – og opbevares i bunden af lommen eller tasken. Små handlinger kan således have stor indflydelse på, hvor mange bakterier og hvilke bakterier der lever på skærmen.

4 huskeregler til hygiejnisk brug af telefonen

  1. Husk at rens din telefon ofte. Bakterier ophobes, hver gang du bruger den, og at rense telefonen en gang om måneden er derfor ikke nok. Omhyggelig rengøring hver uge samt daglig tørring med en mikrofiber- eller rengøringsklud vil holde mobilen ren.

  2. Det er vigtigt at begrænse brugen af telefonen i situationer, hvor den er særligt modtagelig over for bakterier, såsom når du er på toilettet. Toilettet er en af de største kilder til bakterier, fordi telefonen ofte bruges under toiletbesøget, hvor hænderne først vaskes efter. Begræns også brug af telefonen, når du handler i supermarkeder.

  3. Den tredje huskeregel er, at du bør vaske dine hænder, når du har lånt en andens telefon. De bakterier, der lever på overfladen af telefonen, er primært bakterier fra brugerens egen mund eller hud, hvilket betyder, at ejeren af enheden har god modstandsdygtighed over for dem. Men for andre kan bakterierne være fremmede. Så hvis du låner din vens telefon, bør du vaske dine hænder hurtigt bagefter.

  4. Det anbefales heller ikke at bruge telefonen, når du laver mad, da bakterierne derved let kan ende i kroppen.

3 gode råd til rengøring af telefonen

  1. Mikrofiberklude er et praktisk værktøj til daglig rengøring af telefonen. Selvom kluden ikke indeholder desinfektionsmidler, så fjerner den ganske effektivt synligt snavs og fedt fra skærmen og hjælper med at holde telefonen ren. Det er derfor en god ide at bruge disse dagligt.

  2. Rengøringsklude til smartphones er et andet godt værktøj, da de er mere effektive end mikrofiberklude grundet indholdet af desinfektionsmidler. Et godt råd er derfor at tørre din telefon af mindst et par gange om ugen – og gerne dagligt i disse tider med corona-virus.

  3. En tandstik eller en vatpind er praktisk til rengøring af opladningsporten og andre telefonåbninger. Opladningsporten og højttalerhullerne er måske de letteste snavsopsamlingsdele på telefonen og bør derfor fra tid til anden rengøres for fnug og andet snavs. Vær dog forsigtig, når du bruger tandstikker eller vatpinde, da overdreven rengøring af opladningsporten eller højttalerne kan forårsage skade.