Erhvervs-APN og Fast IP-adresse

Med Erhvervs-APN og Fast IP til Mobilt Bredbånd får du flere muligheder med din mobile internetforbindelse.

Erhvervs-APN giver dig en ægte, offentlig IP-adresse, mens du er på nettet. En offentlig IP-adresse er tit en forudsætning for de teknisk mere krævende typer af internetbrug – f.eks. VPN-opkoblinger, hosting af egne servere, onlinespil m.m. Har du Erhvervs-APN får du ikke en fast IP-adresse; dvs. at den kan ændre sig fra gang til gang.

Har du brug for en fast IP-adresse, så anbefaler vi derfor, at du køber Fast IP-adresse til Mobilt Bredbånd hos os. Så er du sikret den samme IP-adresse, hver gang du er på Telenor Mobilt Bredbånd.

Du kan se priser for Erhvervs-APN og Fast IP til MBB under priser og vilkår.

Bestil Erhvervs-APN og Fast IP til Mobilt Bredbånd ved at ringe til os på 72 120 000. Vi kan også vejlede dig om, hvilken løsning der passer bedst til dig og din virksomhed.

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Erhvervs-APN og fast IP til Mobilt Bredbånd?

Erhvervs-APN giver dig en såkaldt ”offentlig” IP-adresse. Det IP-nummer, din computer oplyser dig om, at du har fået, er med Erhvervs-APN det samme som det IP-nummer du faktisk går på internettet med. Det betyder, at andre computere eller hjemmesider på nettet får den ”rigtige” IP-adresse på dig. Det er i nogle tilfælde nødvendigt for at fx VPN-forbindelser mm. virker. Hvis du i dag ikke oplever problemer med at surfe på nettet, har du ikke brug for Erhvervs-APN eller Fast IP til Mobilt Bredbånd.

Skal jeg ændre på opsætningen af min telefon eller min dongle?

Ja. Du skal ændre det såkaldte APN på din mobil eller dongle.

Som udgangspunkt hedder dit APN hos Telenor "internet". Det skal ændres til "public" (Uden "-tegnene) for Erhvervs-APN og "static.telenor.dk" (Uden "-tegnene) for Fast IP til Mobilt Bredbånd.

Er du i tvivl om, hvordan du ændrer APN, så tjek brugsanvisningen til din mobil eller dongle.

Hjalp denne side dig?
Tak for din feedback