Sikkerhed på hjemmearbejdspladsen: Tag udfordringen op

28. april 2022 | Sikkerhed | 4 min.
Er dine medarbejdere IT-beskyttet, når de arbejder hjemmefra? Læs, hvordan I som virksomhed sikrer jer bedst, uanset hvor I arbejder.

Pandemien har efterhånden har lært os, at hjemmearbejde kan være en fordel. Vi er flere, der stadig pakker arbejdsmobil, tablet og computer og installerer os på hjemmekontoret flere gange om ugen. Det medfører dog en risiko for hackerangreb, dataudslip og høje omkostninger - medarbejderne er nemlig det svageste led, når IT-kriminelle vil stjæle fra din virksomhed.

 

Du har måske hørt om trojanske heste, phishing og ransomware, eller måske forbinder du bare den der hest med Troja og noget fra den græske oldtid. Vi kan røbe, at det for nu drejer sig om cyberuniverset og dets trusler. Alle virksomheder er nemlig potentielle ofre for IT-kriminalitet – også din.

 

Vær opmærksom på sikkerhedsbrud

Når I arbejder hjemmefra, er der en større risiko cybertrusler. I vores dialog med virksomheder er oplevelsen nemlig, at folk ikke er lige så opmærksomme på IT-sikkerhed, når de arbejder fra hjemmekontoret.

 

Du kan tjekke, hvor sikker din virksomhed egentlig er, hvis hackerne skulle udse sig netop din virksomhed. Prøv vores sikkerhedstjek her.

 

Vi anbefaler også, at I får lavet en sikkerhedsrapport, som giver indsigt i dine medarbejderes viden om sikkerhedstrusler og handleparathed, særligt hvis de arbejder hjemmefra. Dertil kan du få udarbejdet en trafikanalyse af virksomheden, som grundigt sætter dig ind i potentielle risici for sikkerhedsbrud og cybertrusler.

 

Er du i tvivl om, hvordan du kan håndtere IT-sikkerhed i virksomheden, kan du indtaste dit nummer nederst på siden – så ringer vi dig op.

 

2 sikre råd: Sikkerhed på hjemmekontoret

Det kan være svært at navigere i de mange foranstaltninger, som kan sikre medarbejdere på hjemmekontoret. For hackere er arbejdsmobilen en mulig vej til din virksomheds data, og derfor har vi særligt 2 sikre råd:

 

Lav altid en sikker adgangskode til arbejdsmobilen, så mulige hackerangreb minimeres. Brug derfor aldrig oplysninger i koden, som hackere kan finde på nettet som fx din eller dine nærmestes fødselsdatoer.

 

Opdater altid styresystem og apps på arbejdsmobilen, da de nyeste opdateringer er mere sikre – udviklere tilegner nemlig altid den nyeste version den bedste sikkerhed. Det beskytter både virksomhedens og medarbejdernes data – også når I arbejder hjemmefra.

 

For at øge sikkerheden på mobiler og tablets kan din virksomhed gennem sikker administration af mobile enheder, også kaldet Mobile Device Management (MDM), få en effektiv drift og styrke virksomhedens datasikkerhed, så det passer til lige netop din virksomheds behov.

 

Læs mere om sikkerhed på mobile enheder her.

 

Prioritér netværks- og datasikkerhed

Sidder dine medarbejdere rundt om i Danmark eller i andre lande, kan det være mere nødvendigt at prioritere den digitale sikkerhed. Alene det at være en dansk virksomhed fortæller, at der er noget at hente, fordi vi er et land med en stærk økonomi og mange muligheder.

 

Saml derfor din virksomhed i et netværk, der enkelt og effektivt giver dine medarbejdere en sikker adgang til virksomhedens servere – også når I arbejder hjemme. Det skaber tryghed på hjemmearbejdspladsen, hvor I roligt kan sende e-mails, tilgå data eller have videomøder uden bekymring.

 

Lær mere om, hvordan du sikrer din virksomheds netværk her.

 

Styrk medarbejderne: Lær om IT-sikkerhed

Når I anvender mobile enheder på hjemmekontoret, kan det være en stor fordel at opruste jeres viden om relevant IT-sikkerhed. Lærer I at genkende IT-kriminelles metoder, kan det være med til at hindre udslip af sårbare data. Det skaber samtidig tryghed, særligt hvis I bruger arbejdsmobilen privat.

 

Phishing er blandt de mest kendte metoder, hvor hackere forsøger at narre brugeren til at videregive følsomme oplysninger, som kan bruges til at skade din virksomhed.

 

Har du lyst at gøre dine medarbejdere helt skarpe på IT-sikkerhed, anbefaler vi vores sikkerhedskurser, som kan gavne dine medarbejdere i dagligdagen og i sidste ende værne om din virksomhed.

 

Læs mere om vores sikkerhedskurser for medarbejdere her.

Gode råd og artikler om sikkerhed

Se alle artikler og nyheder

Skal vi finde den rigtige løsning til din virksomhed?

Kundeservice ikon

Vores eksperter er klar til at hjælpe dig i gang med den rigtige løsning.

Bestil et opkald