Sikkerhed på mobile enheder

Få mere effektiv drift og styrket datasikkerhed i en skala, der er tilpasset din virksomhed. Med Telenor Device Management tilbyder vi både MDM (Mobile Device Management) og EMM (Enterprise Mobility Management).

Få mere effektiv drift og styrket datasikkerhed i en skala, der er tilpasset din virksomhed. Med Telenor Device Management tilbyder vi både MDM (Mobile Device Management) og EMM (Enterprise Mobility Management).

Styrk sikkerheden på jeres mobile enheder
Administrer apps og forhøj jeres databeskyttelse
Gør driften for jeres administration mere simpel og effektiv
Adskil følsomme virksomhedsdata fra medarbejderens private

Sikkerhedstjek

Find ud af, hvor godt rustet jeres virksomhed er, når det kommer til malware-, spyware- og virusangreb på mobile enheder.

Webinar: Sikkerhed på mobilen

Webinar: Sikkerhed på mobilen

Vi danskere er rigtig gode til at omfavne digitale muligheder. Desværre gør det os også mere udsatte, når det kommer til cyberangreb.

 

Derfor har vi sammen med Apple lavet et webinar om mobilsikkerhed. Vi kommer bl.a. ind på nye tendenser inden for cybersikkerhed, muligheder for databeskyttelse og cases fra andre virksomheder. 

Hør om fordelene fra en ekspert

Hør om fordelene fra en ekspert

Business Strategy Manager i Telenor Danmark, Frank Holmfort, fortæller om, hvordan virksomhederne kan spare tid ved hjælp af en MDM- eller EMM-løsning. En optimereret datasikkerhed kan nemlig også skabe et bedre overblik, og dermed også en mere resursestærk administration.

5 gode råd til mobilsikkerhed

5 gode råd til mobilsikkerhed

Vidste du, at arbejdstelefoner ofte er hackernes nemmeste vej til fortrolig information? Heldigvis er det relativt nemt at styrke it-forsvaret mod uvedkommende.

 

Et godt sted at starte er unikke passwords og sikrede netværk, men det er ikke det eneste, I kan gøre. Vi giver jer 5 gode råd til bedre mobilsikkerhed, der styrker virksomhedens forsvar mod cyberkriminelle.

Skal vi finde den rigtige løsning til din virksomhed.?

Vores eksperter er klar til at hjælpe dig i gang med den rigtige løsning.

Bestil et opkald

Ofte stillede spørgsmål om mobilsikkerhed

Få større mobilsikkerhed med et MDM- eller EMM-abonnement hos Telenor Erhverv. God sikkerhed på mobile enheder er vigtigt, hvis du vil beskytte virksomheden og jeres kunders data.

En mobile device management-løsning kan bl.a. hjælpe jer med at holde mobile enheder opdaterede og sætte krav til passwordkompleksitet, så sikkerhedshuller bliver lukket hurtigst muligt. Derudover kan I med EMM opdele privat og arbejdsrelateret data, og I kan også vælge hvad, der skal være forudinstalleret, når en medarbejder får ny mobil eller tablet.

Er du usikker på, hvor sikre dine data er? Tag et hurtigt sikkerhedstjek hos os. Du skal blot svare på nogle spørgsmål, og så kan du se hvor godt I er rustet mod cyberangreb og på hvilke områder, der er mulighed for forbedring

Med MDM (Mobile Device Management) kan du administrere medarbejdernes mobile enheder centralt. Formålet er at hjælpe jer med at beskytte de applikationer og data, der findes på enhederne.

Device management gør det blandt andet muligt at bevare et overblik over, hvilke mobile enheder medarbejderne benytter og til hvad. Med MDM kan du også låse enhederne eller slette indholdet. Denne fordel er utrolig vigtig, hvis en enhed bliver stjålet eller udsat for cyberangreb, så du kan beskytte virksomhedens og medarbejdernes data.

Hos Telenor Erhverv tilbyder vi både MDM Basic og EMM. EMM er en videreudbygning af MDM Basic. Begge dele er designet til at styrke mobilsikkerheden, samtidig med at mindske administationstiden for IT-afdelingen. 

MDM Basic er en enkel device management-løsning, der gør det muligt at styre og administrere alle mobile enheder hos medarbejderne. Til forskel er EMM (Enterprise Mobility Management) en viderebygning af MDM med flere muligheder for styring og konfigurering af mobile enheder og sikkerhedskrav.

Vil du gerne sikre dine medarbejderes mobiler og tablets bedre, så er mobile device management et rigtig godt sted at starte.

Med MDM Basic kan du let slette enhedens data og og gemte passwords, så den fortrolige data forbliver fortrolig. Du kan også sætte krav til adgangskoder og opdatere styresystemet gennem en MDM-server.

Ønsker du at have endnu mere kontrol med sikkerheden på de mobile enheder, så bør du vælge EMM. Hos Telenor Erhverv får du en tilpasset EMM-løsning, der ikke kun kan slette, låse eller spærre enhederne og give password protection. Du kan også opdele private og arbejdsrelevante data, begrænse app-tilladelser og præ-konfigurere enhederne.

Du kan sikre jeres mobile enheder på mange måder. Først og fremmest bør der sættes klare retningslinjer omkring, hvad eller hvordan en arbejdsmobil eller -tablet må bruges. I bør altid have retningslinjer for adfærden - fx at skærmen skal låses, når man forlader enheden eller at man ikke må koble sig på ukendte eller offentlige netværk.

Derudover bør der være høje krav til adgangskoder, så medarbejderne ikke bruger eksempelvis “1234” som kodeord. Her fungerer adgangskodebeskyttelse rigtig godt, da teknikken sætter minimumskrav til kompleksiteten af passwords.

Hvis en mobil enhed bliver stjålet eller hacket, er det også vigtigt, du har et program, der nemt og hurtigt kan spærre, låse eller slette indholdet på enheden. Det får du blandt andet med vores MDM- og EMM-abonnementer.

Hos Telenor Erhverv er der ingen begrænsninger på, hvor mange arbejdstelefoner, der kan få device management. Vi mener nemlig, at alle virksomheder med mobile enheder bør have effektiv mobilsikkerhed, og det kan I få hos os. Og endda til en pris, alle kan være med på.

Vores MDM- og EMM-abonnementer fås til en pris, der er defineret ud fra antallet af medarbejdere i virksomheden, men som udgangspunkt fra 39,-/md. pr. enhed.

Hvad er Mobile Device Management (MDM)?

MDM Basic er vejen til en styrket mobilsikkerhed for din virksomhed. Vælger du at beskytte din virksomheds data på mobile enheder, som vi i Telenor-sprog kalder mobile devices, får du eller den IT-ansvarlige med MDM Basic nem adgang til at administrere software og apps på f.eks. iPhones, android eller andre smartphones. Ønsker administratoren at beskytte data på tablets eller laptops, er MDM også en fordelagtig løsning til fjernstyring af disse enheder.

 

Med Mobile Device Management eller MDM fra Telenor Erhverv får I mobil sikkerhed med på farten, uanset hvor du eller dine medarbejdere befinder sig i landet. Har du en håndværkervirksomhed, et rengøringsfirma eller er I ejendomsmæglere, giver MDM Basic jer tryghed ved at sikre al jeres data på netop mobiltelefoner, tablets eller bærbare computere. Selvom en medarbejder har god digital adfærd, sker det alligevel, at man mister sin telefon eller iPad. Skulle uheldet være ude, er MDM jeres redning.

 

Fjernstyring kan klinge hult, men i dette tilfælde er MDM en klog, tryg og sikker løsning til at kunne tilgå mobile enheder fra centralt hold. Med MDM Basic er I altid sikret, at jeres administrator f.eks. kan lukke ned for mobiltelefonen, hvis den skulle glemmes hos en kunde. Derfor er MDM vigtigt som sikkerheds-redskab, da det vil give jer kontrol over virksomhedens data, så de ikke ender i de forkerte hænder.

 

En af de mange fordele ved MDM Basic er, at I tilknytter alle mobile enheder til virksomheden, så I undgår at binde hver enkelt mobile device op på den enkelte medarbejders private Apple ID eller Google ID. Det kan nemlig give tekniske udfordringer, når den ansatte stopper i firmaet, og I får behov for at slette brugeren.

 

Når I vælger MDM Basic fra Telenor Erhverv, får I automatisk MDM Managed Service med i abonnementet. Det indebærer, at I får en sikkerhedskonsulent tilknyttet, der hjælper virksomheden med at opsætte jeres MDM Basic abonnement. I får en grundig oplæring i “how to manage”, så I bliver helt komfortable med MDM-systemet.


Vi er altid tæt på, uanset om I allerede har MDM Basic, eller hvis I overvejer at få det. Hvis I er interesseret i en uforpligtende snak om, hvad Mobile Device Management egentlig er for noget, står vi til rådighed både i Telenor-butikkerne og pr. telefon til at fortælle mere om abonnementet MDM Basic.

 

Du kan også læse mere om MDM Basic her.

Hvad er Enterprise Mobility Management (EMM)?

EMM giver jer en udvidet model af de fordele, I får ved MDM. Det betyder, at jeres administrator nemt og hurtigt kan låse, spærre og slette mobile devices. Samtidig giver det administratoren mulighed for at opsætte krav til f.eks. adgangskoderne til medarbejdernes smartphones, så de får en sikker adgang. F.eks. kan administrator vælge, at medarbejderne ikke må have koder som 1234, ens fødselsdato eller de sidste fire cifre i ens telefonnummer.

 

EMM er til virksomheder, der har behov for en større sikkerhedspakke end MDM. Med EMM får du yderligere:

 

  • Lejlighed for at tilpasse mobile devices til den enkelte medarbejder og jobfunktion
  • Styrket beskyttelse af data gennem adskillelse af arbejds- og privat brug
  • Mere tid gennem nem installation og vedligehold af apps og software

 

Medarbejdere ønsker ofte at bruge deres arbejdstelefon privat også. Det giver EMM mulighed for - også med en styrket beskyttelse af virksomhedens data. Når medarbejdernes aktiviteter ofte skifter mellem privat og arbejdsbrug, er det derfor en fordel at opbevare virksomhedens data i en sikker container på mobiltelefon eller tablet. Med EMM er det en mulighed, så jeres data ikke bliver kompromitteret. Så undgår I at risikere at skade virksomheden gennem f.eks. malware på firmatelefonen.

 

Anderledes fra MDM giver EMM jer muligheden for at opsætte alle enheder korrekt og fra centralt hold. Administrator kan nemlig udrulle systemer fra Apple, Samsung og Android, så administratoren har mulighed for udsendelse af de nyeste systemopdateringer. Mobiltelefoner og tablets er nemlig bedst sikret mod et potentielt angreb, hvis medarbejderne har de nyeste versioner af apps og software på deres tablet eller arbejdstelefon. 

 

I værste fald kan det skade virksomheden, hvis ikke medarbejderne har de nyeste versioner af apps. Udviklere vil nemlig altid tilegne den bedste sikkerhed til den nyeste version af en app. Brugeres adfærd er forskellige, når det gælder systemer og apps. Med EMM kan I dog altid sikre jeres medarbejdere de værktøjer, der er behov for, og at de altid er opsat korrekt. 

 

Er der en medarbejder, der stopper i virksomheden, kan administratoren med EMM fjerne unikke Apple ID og Google ID, selvom medarbejderen ikke har oplyst koden. Så slipper I for at bruge tid på at få låst en tidligere medarbejders telefon eller tablet op - I er så at sige up and running hurtigt efter.

 

Du kan læse mere om EMM fra Telenor Erhverv her