Fem tech trends, der styrker din virksomhed

07. september 2023 | 6 min.
Erhvervslivet er i rivende udvikling, og derfor er det afgørende for virksomheder at forstå og udnytte de seneste teknologitrends for at forblive konkurrencedygtige. Fra kunstig intelligens til 5G og automatisering; teknologien har transformeret arbejdsgange på en hidtil uset måde. Her kan du læse lidt om et par højaktuelle tech-trends, og hvordan din virksomhed kan drage fordel af dem.

Trend 1: Stigende efterspørgsel om viden inden for bæredygtighed

Vi ser en stigende efterspørgsel på grønne seminarer i erhvervslivet. Denne udvikling skyldes klimaforandringerne, som kræver, at mennesker, virksomheder og samfund konstant udvikler nye kompetencer og viden om bæredygtighed. 

 

Som følge heraf vil flere virksomheder begynde at tilbyde grønne kurser, webinar og uddannelser med fokus på klima.

 

Trend 2: Kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens er gået fra at være en futuristisk idé til en uunværlig del af erhvervslivet. AI bliver bedre og bedre til at udføre opgaver, der normalt kræver menneskelig intelligens- og de seneste par måneder er udviklingen gået ekstremt hurtigt. AI er relevant for alle brancher, der ønsker at øge effektiviteten og kvaliteten af deres arbejde.

 

Kunstig intelligens kan omfatte talegenkendelse, tekstproduktion og opgaveløsning. AI er afhængig af kontinuerlig træning for at give de bedste mulige svar. 

 

Trend 3: Automatisering - øget effektivitet

Automatisering har revolutioneret arbejdsprocesser ved at frigøre tid og ressourcer. Virksomheder kan drage fordel af automatisering til opgaver som databehandlinger, lagerstyring og kundesupport.

Automatisering og kunstig intelligens er tæt forbundet, fordi AI kan drive automatiseringsprocesser. Fx. kan AI anvendes til at opdage mønstre og tendenser i data og bidrage til at øge effektiviteten. Derudover kan AI forbedre produktionsautomatisering ved at give maskiner mulighed for at tilpasse sig og lære af skiftende situationer. 

 

Trend 4: 5G - Forbindelser i verdensklasse

5G-netværket har åbnet døren til meget hurtigere hastighed på mobile enheder, og mere pålidelige internetforbindelser. Men mange virksomheder ved ikke, at 5G også kan understøtte IoT-enheder og bruges som alternativ til Wi-Fi. Telenor Erhvervs 5G-løsninger udnytter netværksteknologien, så den kan bruges til selv de mest krævende virksomheder.

 

En sikker og pålidelig forbindelse er vigtigt at have i forretningsverdenen. Med Mobilt Privat Netværk får du en forbindelse med høj performance og driftsstabilitet. Uanset hvilken sektor, du beskæftiger dig i, er den digitale infrastruktur en nødvendig livsnerve, hvad enten der er tale om drift, produktion, kommunikation, sunhed eller sikkerhed.

 

Trend 5: Virksomheder bør tag den kommende generations forventninger seriøst

Hjemmearbejde er blevet en stor del arbejdslivet, og det ser ud til, at det er kommet for at blive. På trods af den positive klimapåvirking vi får fra reducerede rejser, kan hjemmearbejde vise sig at være en større organisatorisk udfordring.

 

Selvom der er mange fordele ved at medarbejderne har mulighed for at arbejde hjemmefra, er der selvfølgelig også et par ulemper. Særligt de yngste medarbejdere blev ramt hårdt under pandemien, og det er stadig udfordrene for dem, da de får det sværere ved at danne professionelle relationer og tilegne sig virksomhedens sprog og kultur, når store dele af kommunikationen foregår digitalt. De unge står også over for en post-pandemisk hybrid arbejdsdag, hvor hjemmearbejde forsat spiller en stor rolle. Mange af de mere erfarne medarbejdere har oplevet at overgangen var lettere på grund af deres eksisterende personlige netværk og dybere kulturelle forståelse. 

 

Som konsekvens af generationskløften vil adskillige virksomheder sandsynligvis skulle håndtere store grupper af unge medarbejdere, der ikke har fået en tilstrækkelig introduktion til virksomheden. Og antallet risikerer at vokse til en størrelse, der bliver vanskeligt at håndtere – medmindre der bliver sat tidligt ind.

 

Her er vores bedste råd til hvordan hjemmearbejde kan gøres til en mere positiv oplevelse:

Bring glæde til kontoret: Styrk fællesskabet på tværs af generationer gennem begivenheder, der udløser glæde, diskussion og overførsel af viden og indsigt. Her er en række begivenheder der fremmer glæde og vidensdeling, som du kan få inspiration af:

 

Inspirationsforedrag: Hold virtuelle foredrag om emner, der interesserer forskellige generationer

 

Trivia Quiz: Organiser en virtuel trivia-quiz, der omfatter spørgsmål fra forskellige tidsperioder som kan udfordre viden på tværs af generationer

 

Teambuilding- workshop: En dag med teambuilding aktiviteter, der kræver samarbejde og forståelse på tværs af generationer.

 

Mentorordning: En mentorordning hvor ældre medarbejdere kan dele sine erfaringer og viden til den yngre generation.

 

Med alder og fastansættelse følger ansvar: Gør det klart, at virksomhedens veteraner har en særlig forpligtelse til at inkludere og vejlede de nye

medarbejdere. 

 

Få dem til at skinne: Når du roser de nyankomne for deres indsats og giver dem mulighed for at tale og finde deres stemme, vil de skinne.

Gør hjemmearbejde nemt og sikkert for dine medarbejdere 

Vi er dedikeret til at bidrage til din virksomheds succes

Vi er dedikeret til at bidrage til din virksomheds succes

Det er vigtigt for virksomheder at være opdateret med de seneste teknologitrends for at udnytte konkurrencemæssige fordele. I Telenor Erhverv støtter vi virksomheder i at udnytte disse trends og skabe mere bæredygtighed og digitalt fremtid.

Skal vi finde den rigtige løsning til din virksomhed?

Kundeservice ikon

Vores eksperter er klar til at hjælpe dig i gang med den rigtige løsning.

Bestil et opkald