Nye 5G-muligheder for internet, arbejde og IoT

24. februar 2022 | Netværk | 3 min.
Læs om de interessante muligheder og fordele, som 5G er med til at skabe, for små og mellemstore virksomheder.

 

Med 5G-udrulningen kan små og mellemstore virksomheder se frem til mange nye fordele ved det mobile internet. Fx bedre sikkerhed og forbindelse samt høje up- og downloadhastigheder. 5G vil også betyde, at mange virksomheder muligvis kan skifte deres bredbånd og fiber ud med mobilnetværket uden at gå ned på hverken hastighed eller kapacitet – og der kan ovenikøbet være penge at spare. 

 

Mobilt internet som fleksibel løsning 

En mobil internetforbindelse kan betyde større frihed og fleksibilitet for medarbejderne – især hvis de ikke tidligere har haft arbejdsgiverbetalt internet. 

 

Mange har allerede vænnet sig til at arbejde hjemmefra, og med 5G lander en kærkommen opgradering af mobilnettet, både i forhold til sikkerhed og kapacitet. Dermed bliver mobilt internet en rigtig god medarbejderinternet-løsning.  

 

Medarbejderne kan nemlig tage forbindelsen med, hvorend de foretrækker at arbejde uden at opleve problemer med at tilgå cloudfiler eller afholde videomøder. 5G har endda kapacitet nok til at kunne bruges til Wi-Fi i et kontormiljø ved hjælp af en router.  

 

Nye teknologiske muligheder 

Virksomheder på tværs af brancher kan frigøre arbejdskraft ved at gøre nogle arbejdsopgaver ”remote”. Det betyder, at eksperter, sælgere, konsulenter m.fl. ikke altid behøver være fysisk til stede på kontoret eller en ekstern lokation for at gøre deres arbejde.  

 

Remote arbejde vil potentielt kunne påvirke mange virksomheders udvikling og højne deres niveau af innovation og nytænkning – og det kan øge de grønne tal på bundlinjen. 

 

Briller og hjelme med stemmestyrede kameraer er et eksempel på teknologi, der gør remote arbejde muligt – men I mange tilfælde vil et videomøde over Zoom eller Teams by Telenor også være nok. 5G’s kapacitet giver nemlig mulighed for langt bedre video- og stemmekvalitet, høj pålidelighed samt mindre forsinkelse.

  

Med kameraer kan specialister fx se det samme som installatøren og vejlede dem fra et helt andet sted. På den måde vil mange ansatte få tid til flere opgaver eller bedre tid til de enkelte. 

 

5G til IoT og automatisering 

5G´s højere kapacitet, pålidelighed og hastighed kan også gavne IoT-projekter og automatisering gevaldigt.  

 

Tiden, det tager, for én IoT-enhed at kommunikere med en anden eller software har nemlig væsentlig betydning for hvor godt, IoT fungerer. Og dér vil 5G i en del tilfælde kunne gøre en forskel. Med den nye netværksteknologi kan man fx koble flere enheder på samme net sammenlignet med 4G, og den stabile forbindelse øger mulighederne for realtidsovervågning og ”smarte låse”.  

 

Når IoT bliver forbundet med 5G og kunstig intelligens, bliver det betydeligt lettere at udbrede automatisering i virksomheder. Mange vil få flere muligheder for at spare både tid og penge og samtidig skabe værdi. Det gælder alt fra landbrug og aktieselskaber til start-ups og det offentlige.  

 

Er du first-mover? 

5G-netværket giver mange nye muligheder for optimering, innovation og værdiskabelse i erhvervslivet. Skal du være en af de første til at omfavne den nye teknologi? Så bestil et opkald nedenfor. En af vores konsulenter vil ringe dig op snarest, så I kan vende mulighederne med 5G for din virksomhed. 

 

 

Skal vi finde den rigtige løsning til din virksomhed.?

Vores eksperter er klar til at hjælpe dig i gang med den rigtige løsning.

Bestil et opkald