Generelle råd om sikkerhed

24. februar 2022 | Sikkerhed | 3 min.
Generelle råd om sikkerhed. Risikoen for at blive ramt af alvorlige cyberangreb er stigende, og det kan have store omkostninger for din virksomhed.

Vær bevidst om sårbarheder

 

Hackerangreb er ofte slet ikke målrettet så specifikt, som man ofte forestiller sig. Alle virksomheder – også din, er i risiko for digital kriminalitet. IT-kriminelle leder efter de svageste led i kæden, og det er medarbejderne, der udgør den største trussel mod sikkerheden.

 

Det digitale sikkerhedsniveau er en prioritering, og det handler om at finde det niveau, der passer til din virksomheds sårbarhed. Du kan tage vores sikkerhedstjek og få indblik i hvor sikker din virksomhed er.

 

Prøv vores sikkerhedstjek her.

 

Få lavet en sikkerhedsrapport

 

Hvis din virksomheds data er særlig sårbar, anbefaler vi, at du får lavet en sikkerhedsrapport.

 

På den måde kan du få indblik i dine medarbejders kendskab til sikkerhed, deres forståelse for trusler og handlingsparathed. I tillæg kan du få lavet en trafikanalyse, der viser trusler og potentielle risici for sikkerhedsbrud.

Indtast dit nummer nederst på siden, og vi ringer dig op.

 

Invester i dine medarbejderes viden om sikkerhed

 

Når arbejdsmobilen også bruges privat kan det være en fordel, at dine medarbejdere bliver trænet og uddannet indenfor sikkerhed. På den måde kan de få viden og læring om de metoder, som IT-kriminelle kan gøre brug af for at få adgang til din virksomheds data.

 

En af de mest kendte metoder er phishing, som bruges til at narre brugeren om at oplyse personlige eller andre sårbare data, som din virksomheds data.

 

Derudover kan nævnes:

 

  • Trojanske heste: forklædt som lovlig software, der indsamler data.
  • Spyware: hemmeligt registreres hvad brugeren gør fx kreditkortoplysninger
  • Ransomware: låser filer og data, de IT-kriminelle truer med at slette eller videregive data til dine konkurrenter til der betales løsesum
  • Adware: reklamesoftware, bruges til at sprede malware

 

Lær mere om vores sikkerhedskurser for medarbejdere her.

 

Lav klare retningslinjer

 

Der er to sikkerhedsforanstaltninger, som kan gøre din virksomhed mere sikker.

 

En sikker adgangskode til arbejdsmobilen.

Alle medarbejdere bør have en adgangskode på deres arbejdsmobil, som ikke kan gættes af dem, der kender dem. De bør undgå at bruge fødselsdagsdata, barns navn og andre oplysninger, som folk kan finde om dem på nettet. En god regel er, at man aldrig oplyser sin adgangskode til andre.

 

Hold arbejdsmobilen opdateret.

Din virksomheds data bliver beskyttet ved at dine medarbejdere opdaterer deres arbejdsmobil til den nyeste version af operative systemer og andre applikationer (apps) som bruges på arbejdsmobilen. Der kommer hele tiden nye og mere sikre opdateringer.

 

Optimer datasikkerheden i din virksomhed

 

Du kan styrke din virksomheds sikkerhed ved at centralisere konfiguration og eventuelle begrænsninger for dine medarbejderes brug af programmer og apps på deres mobile enheder.

 

Med MDM får du overblik over dine medarbejders mobile enheder. Bliver en enhed stjålet eller mistet, kan indholdet slettes fra centralt hold. Det sikrer, at din virksomheds data ikke falder i de forkerte hænder.

 

Læs mere om Device Management til erhverv

Skal vi finde den rigtige løsning til din virksomhed?

Kundeservice ikon

Vores eksperter er klar til at hjælpe dig i gang med den rigtige løsning.

Bestil et opkald