Problemer med at modtage eller sende mms

Måske er du kommet til at ændre dine mms-indstillinger? Følg nedenstående vejledninger, så er du sikker på at have den korrekte opsætning.

Slå mms til
Vælg "Indstillinger" > "Beskeder". Her kan du slå "Mms-besked" til eller fra.

Ret dine mms-indstillinger
Vælg "Indstillinger" > "Generelt" > "Mobil" > "Mobildata netværk" I sektionen "MMS" skal der stå følgende:

 • I feltet APN skrives telenor (små bogstaver)
 • Feltet Brugernavn skal være tomt
 • Feltet Adgangskode skal være tomt
 • I feltet MMSC skal der stå http://mms.telenor.dk
 • I feltet MMS-proxy skal der stå 212.088.064.008:8080
 • Sluk og tænd mobilen

Hvis du ikke kan sende mms’er 

 • Genstart mobilen. Når du genstarter mobilen vil den automatisk rette eventuelle fejl og søge efter nye softwareopdateringer. Er der en softwareopdatering klar, så anbefaler vi, at du henter den.
 • Er du inden for datadækning? Det kræver internetforbindelse at sende og modtage mms’er. 
  Tjek dækningskort
 • Kan du sende en mms til dig selv? Modtager du din egen mms, ligger problemet sandsynligvis i modtagerens mobilopsætning.
 • Er din mobil lige blevet genåbnet efter spærring, kan der gå et stykke tid, før du kan sende/modtage mms'er som normalt.

Hvis du ikke modtager mms’er på mobilen

 • Tjek, at din mobil er sat op til at kunne modtage mms’er
 • Din mobil har været uden for datadækning, da mms'en blev sendt til dig
 • Din mobil har ikke plads til at modtage en mms. Slet evt. billeder, apps eller andet indhold, der fylder op på mobilen
 • Du har været i udlandet, og data-roaming var slået fra på din mobil, da mms'en blev afsendt

Spørgsmål og svar

Når du vil sende en mms til e-mail, skal du bare taste mailadressen ind i stedet for et telefonnummer. 

I praksis vil de fleste mobiltelefoner automatisk tilpasse billeder/videoer, så de får en fornuftig størrelse for mms. Men modtagerens operatør og mobiltelefon er afgørende for hvor store beskeder man kan sende.

Bemærk at Telenor understøtter mms-beskeder op til 2 MB; men det gør de øvrige operatører i Danmark ikke.

Sender man en mms, der ikke kan modtages af anden operatør pga. størrelsen, vil man modtage en sms med besked om det. Afsender er: ”MMS INFO.” Mms-beskeder der afvises pga. størrelsen vil ikke blive takseret.

Internt:

For nuværende understøtter de andre operatører følgende beskedstørrelser:

 • 3: 1,5 MB
 • TDC: 1 MB
 • Telia: 600 KB

Beskeden bygges op med følgende parametre:
"Vi beklager men den MMS på [E] MB du forsøgte at sende til [B] kan ikke leveres da [C] kunder maks. kan modtage [D] MB"

 • [C-values]: "TDC", "Telia", "3", "Udenlandske kunder"
 • [E-value]: size of MMS sent
 • [B-value]: Called party
 • [D-value]: Max size of the other operator

Beskeden kommer fra MMS INFO, da den skal gælde for Telenor og vores service providere.

Når en mms sendes, kan den hentes i op til 72 timer. Modtages den ikke, vil både afsender og modtager få besked via sms. Afsender af mms-beskeden modtager en sms med teksten: ”Den MMS besked du sendte til <telefonnummer> den <dato> kunne ikke afleveres til modtager.”

Modtager af mms-beskeden vil få en sms med teksten: : ”<Telefonnummer> har forgæves forsøgt at sende dig en MMS besked. Check venligst om din telefon understøtter mms og er korrekt sat op.”

Telenor vedligeholder dermed ikke længere ”Mms-indbakken”, hvor man tidligere har haft adgang til at se og hente mms-beskeder på nettet.

Løsningen fungerer som følger:

 1. Validity period sættes op fra tidligere 24 timer til 72 timer (ændring implementeret 25/9-2015) – det betyder en MMS besked vil ligge på MMSCet i op til 3 døgn før "last resort" indtræffer.
 2. Når MMS besked går i last resort...
  1. Afsender af MMS beskeden modtager en SMS med teksten: Den MMS besked du sendte til <B-nummer> den <dato> kunne ikke afleveres til modtager.
  2. Modtager af MMS besked vil modtage SMS med en afølgende tekster aha. af tilhørsforhold og nationalitet...
   1. Telenor kunde: <A-nummer> har forgæves forsøgt at sende dig en MMS besked. Check venligst om din telefon understøtter MMS og er korrekt sat op.
   2. Dansk ikke-Telenor kunde: <A-nummer> har forgæves forsøgt at sende dig en MMS besked. Check venligst om din telefon understøtter MMS og er korrekt sat op.
   3. Udenlandsk ikke-Telenor kunde: <A-nummer> has unsuccessfully tried to send you an MMS message. Please check your phone supports MMS and is configured correct.

Med den nye løsning (nov 2015) vil modtagere af MMS beskeder, som har telefoner der af den ene eller den anden årsag ikke understøtter MMS, ikke længere have en alternativ måde at tilgå beskederne på. Beskederne vil være tabte og må enten gensendes, når modtager får løst sit problem med at modtage MMS beskeder eller sendes via alternativ medie.

Almindelige mms-beskeder står som "Mms - multimediebeskeder" og mms'er, der er sendt til udlandet, står som "Mms til udlandet".

Du kan sende og modtage mms'er i alle de lande, hvor vi samarbejder med teleselskaber, som understøtter mms.

Se dækning i udlandet 

Vælg det land, du ønsker oplysninger om. Så kan du se, hvem vi arbejder sammen med, og om de understøtter mms. Du kan også se, hvad det koster at sende og modtage mms

Hjalp denne side dig?

Tak for hjælpen med at gøre siden bedre