Brug for hjælp? Ring til os på 72 100 100

Nulstil din router

Du kan løse de mest almindelige routerproblemer, når du nulstiller den og tvinger den til at gendanne til fabriksindstillinger.

Når du resetter din router, sletter du dine personlige indstillinger, sikkerhedskoder, og adgangskoder til fx dit trådløse netværk. Derfor anbefaler vi, at du gemmer dine indstillinger, inden du nulstiller din router. Se guiden nedenfor.

Hvornår kan det være relevant at nulstille routeren?

  • Når du har prøvet at genstarte routeren, uden problemet blev løst
  • Når du har problemer med din internetforbindelse eller oplever lav hastighed
  • Når du ikke kan få forbindelse til routeren
  • Når du har glemt navnet på dit personlige netværk (netværksnøgle) og adgangskode 

Inden du går i gang

  • Du finder routerens oprindelige netværksnavn (SSID) og adgangskode (WPA/WPA2) på routerens bagside
  • Find en papirclips eller tilsvarende spids genstand

Sådan nulstiller du din router

Følg vores guide herunder trin for trin. Bliver du i tvivl, kan du altid ringe til Kundeservice på 72 100 100.

Guiden gælder alle routere fra Telenor.

  1. Tryk forsigtigt enden af en papirclips (eller lignende) ind i det lille hul ved Reset. Hold knappen inde i ca. 15-20 sekunder eller indtil Power-lampen slukker
  2. Vent ca. 60 sekunder. Når Power-lampen lyser igen, er routeren nulstillet.
  3. Bliver Broadband-lampen ved med at blinke, er routeren ikke blevet nulstillet. Start forfra
  4. Lyser Broadband-lampen konstant, er routeren ved at blive konfigureret og nulstillet. Det kan tage op til 10 minutter
  5. Når begge lamper igen lyser, kan du logge ind med routerens oprindelige netværksnavn og adgangskode og geninstallere dine personlige indstillinger. Se guide længere nede på denne side.

Der kan gå op til 15 minutter fra du har sat din router i strømstikket og forbundet den med din computer, før din forbindelse er stabil.

Brug altid de ledninger og den strømforsyning, der følger med routeren. Bruger du andre, kan du risikere at ødelægge routeren, fordi den fx får for lidt strøm. Og forlængerledninger eller andre uautoriserede ledninger kan sænke din bredbåndshastighed.

Gem dine indstillinger inden du nulstiller (Zyxel)

Backup af dine indstillinger er særlig relevant, hvis du har mange personlige indstillinger eller fx åbnet porte i din router (port forwarding).

1

Log in

Åbn din internetbrowser, fx Internet Explorer, og tast 

http://10.0.0.1:2033

 og tryk derefter "Enter" på tastaturet.

Username: admin
Password: Indtast adgangskode til dit netværk (DSL-kodeord). Har du lavet en personlig kode, skal du bruge den – ellers kan du finde din routers password i velkomstbrevet.

Tryk "Login".

2

Maintenance

Før musen henover "Maintenance" og vælg "Bakcup / Restore"

3

Backup

Klik "Backup" og du gemmer en kopi af konfigurationen på din PC/Mac.

Gendan dine indstillinger? (Zyxel)

Når du har nulstillet din router og ønsker at gendanne dine gemte indstillinger, skal du blot finde din backup-fil på din computer eller eksterne harddisk.

Når du har fundet filen, trykker du upload og dine indstillinger vil blive gendannet.

Hjalp denne side dig?
Tak for din feedback