OneDrive for Business

OneDrive for Business er online lagerplads udviklet til at gemme og organisere arbejdsdokumenter. Når du gemmer dine dokumenter i OneDrive for Business, vil du fremover nemmere og mere sikkert kunne dele indhold med dine kollegaer og kunder – og skulle du miste din computer, ligger alt stadig i skyen.

Du kan gemme og få adgang til dine filer og mapper i OneDrive fra både pc, Mac og via appen "OneDrive for Business" fra din tablet og smartphone.

Kom godt i gang med OneDrive

Har din virksomhed ét eller flere Business+ og/eller mobilt bredbåndsabonnementer hos Telenor, kan I aktivere og administrere de licenser, I har fået til OneDrive for Business. Inden for et døgn efter bestilling, vil I modtage en mail fra Microsoft med nærmere informationer. 

Har I ikke modtaget aktiveringsmailen, så kontakt Kundeservice, som vil sørge for at I får en ny. 

Hos Telenor får du professionel rådgivning og support på dansk. Ring på 72 12 77 88, hvis du har brug for hjælp.

Sådan kommer du i gang

Installer OneDrive synkroniseringsprogram i 3 enkle trin, så du kan få adgang til dine PC-filer derhjemme eller på mobilen.

 1. Log på OneDrive via https://portal.microsoftonline.com med dit brugernavn og password (ikke din ADMIN konto).
 2. Installér synkroniseringsprogrammet på din PC. Når programmet er installeret vil du få en mappe der hedder ”OneDrive”. Alt der bliver lagt i denne mappe, bliver kopieret til din OneDrive - din private disk på internettet.
 3. Flyt de filer eller mapper, du ønsker at kopiere eller synkronisere.
  Åbn "Windows stifinder". Find den mappe, der hedder "OneDrive". Træk de filer eller mapper, du ønsker at tage backup af til OneDrive mappen.

  Computeren vil nu starte synkroniseringen af filerne til OneDrive (kan tage et stykke tid). Når den er færdig, vil du kunne finde en kopi på dit OneDrive. Kontroller dette ved at logge på (trin 1 eller gå tilbage til din internet browser, hvor du er logget på i trin 1).

Har du problemer med at få det til at virke så kontakt din IT administrator eller kontakt vores tekniske support på 72 12 77 88.

Se hvordan du downloader OneDrive app´en til din smartphone. Via OneDrive app´en kan du få adgang til dine arbejdsfiler som er gemt/synkroniseret i OneDrive, lige meget hvor du befinder dig.

 1. Download app´en på din smartphone:
  Apple App store
  Google Play
  Windows Store
 2. Log på med din brugerkonto (altså ikke din ADMIN konto).
 3. Få adgang til de filer du har gemt i skyen med OneDrive for Business.

Har du problemer med at få det til at virke så kontakt din IT administrator eller kontakt vores tekniske support på 72 12 77 88.

med dit brugernavn og password (ikke din ADMIN konto).

Se hvordan du deler filer eller mapper som er gemt i OneDrive. I stedet for at sende filer via e-mails, kan du give andre i eller uden for din organisation adgang til filerne, så de kan redigere, kommentere eller downloade dem.

 1. Log på OneDrive gennem https://portal.microsoftonline.com. Dit brugernavn er din e-mail og din adgangskode er den du har modtaget enten via mail eller sms.
 2. Vælg de filer du ønsker at dele. Tryk på del-ikonet.
 3. Indtast e-mail adresserne på de personer du ønsker skal have adgang til dine filer eller mapper.

Har du problemer med at få det til at virke så kontakt din IT administrator eller kontakt vores tekniske support på 72 12 77 88.

Spørgsmål og svar

Ja, hvis din pc kører med Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, er den konfigureret med OneDrive-indstillingerne:

 • OneDrive er valgt som standardplacering, når du gemmer dokumenter
 • Windows gemmer automatisk en sikkerhedskopi af dine pc-indstillinger i OneDrive

Er du i tvivl kan du tjekke dine OneDrive indstillinger.

Bruger du Office 365, får du 1 TB online lagerplads i OneDrive for Business. Er dit OneDrive for Business-bibliotek hostet på en SharePoint-server i din organisation, afgør din organisations administratorer, hvor meget lagerplads du har til rådighed.

Tjek hvor meget lagerplads du her:

 • Gå ind i Skift pc-indstillinger
 • Tryk eller klik på OneDrive

I OneDrive for Business kan du gemme filer helt op til 10GB. Har du brug for at gemme større filer, kan du evt. zippe dem eller gemme fx billeder mv. i en mindre opløsning.

Alle filer er som udgangspunkt kun synlige for dig, men du kan vælge at dele dit indhold med enkelte personer eller fx hele din organisation.

Ønsker du at dele en fil med hele organisationen, gemmer du filen i mappen Delt med alle – og ønsker du fx at dele en enkelt fil med en bestemt kollega, så I nemmere kan samarbejde og altid arbejde i det seneste dokument, kan du vælge at Invitere eller Dele et link med din kollega.

Når du vælger at dele indhold med kunder og kollegaer, skal du vælge om du vil dele et link eller invitere dem. Uanset hvad du vælger, er det nemt og ligetil – men du skal være opmærksom på, at du giver modtageren flere rettigheder og muligheder til at slette og fx redigere i dit indhold, når du deler indhold via et link end, når du inviterer.  

En tommelfingerregel er: Del link når du ønsker at dele mindre tekster og indhold på fx sociale medier og LinkedIn – og vælg Inviter, når du har brug for større grad af sikkerhed og kontrol med dit indhold. Du kan altid ændre de rettigheder du har givet modtageren.

Læs mere om hvordan du deler, inviterer og skifter tilladelser her.

Ønsker du at flytte dine filer permanet, trækker du filen fra din computers harddisk over i OneDrive-ikonet på dit skrivebord. Ønsker du at gemme en kopi på din computer, kopierer du filen og flytter kopien.

Fordelen ved at flytte filerne permanent er, at dine filer ikke længere optager plads på din computer, og du arbejder altid i det seneste dokument. En anden fordel er, at du altid kan få fat i dine dokumenter – både fra en anden computer, din tablet og smartphone.

Kører din pc med Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, er den konfigureret med OneDrive-indstillingerne: 
• OneDrive er valgt som standardplacering, når du gemmer dokumenter 
• Windows gemmer automatisk en sikkerhedskopi af dine pc-indstillinger i OneDrive

Du kan se status for overførsel og download i OneDrive-appen i Stifinder og også på ikonet OneDrive i meddelelsesområdet yderst til højre på proceslinjen.

 • Se enten i papirkurven på dit skrivebord
 • Eller gå til OneDrive-webstedet og tryk eller klik på Papirkurv i nederste venstre hjørne

Ja. Når du har adgang til SharePoint Online eller licens til Office 365 Business, kan du via OneDrive for Business App få adgang til dine filer via din tablet og smartphone.

Hent appen i iTunes Store, Windows Phone Store eller Google Play. Den er gratis.

Læs mere her.

Ja, sagtens. Mens du stadig er online kan du gøre filer eller hele mapper tilgængelige offline. Næste gang du er online, vil dine rettelser automatisk blive synkroniseret i filerne på alle dine enheder.

Du gør filer eller mapper tilgængelig offline via indstillinger på din computer eller via OneDrive-appen på din smartphone.

Har du brug for teknisk support eller har du fx glemt dit kodeord til OneDrive, er du altid velkommen til at kontakte os på 72 12 77 88. Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 8.00-17.00.

Nej, appen er en del af Windows 8.1, Windows RT 8.1 og Windows 10 og kan ikke fjernes. Du kan i stedet frigøre den fra startskærmen: 
1: Tryk og hold app-ikonet nede eller højreklik på det 
2 Tryk eller klik derefter på Frigør fra Start

OBS. Er du offline og er nogle af dine filer forsvundet, kan fejlen være, at filerne kun er tilgængelige online. Derfor, kan du forsøge, at gøre filerne tilgængelige offline.

Hvis du ønsker så meget båndbredde som muligt, når du arbejder hjemme, kan du afbryde synkroniseringen og alle andre OneDrive-aktiviteter:

 • Åbn appen OneDrive
 • Stryg ind fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstil
  (Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren op og derefter klikke på Indstil)
 • Tryk eller klik på Indstillinger, og slå derefter Synkroniser filer fra

 

Eller hvis du har forbrugsbaseret internetforbindelse:

 • Stryg ind fra højre side af skærmen, tryk på Indstil, og tryk derefter på Skift pc-indstillinger
  (Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren op, klikke på Indstil og derefter klikke på Skift pc-indstillinger)
 • Tryk eller klik på OneDrive
 • Tryk eller klik på Forbrugsbaserede forbindelser, og slå alle indstillinger fra

Når du ønsker at overføre eller downloade mange eller store filer, kan du med fordel slå dvaletilstand fra under Indstillinger for tænd/sluk og slumre.

Læs mere om up- og downloadhastighed her

Ja, hent klienten her

Bemærk, at der er uløste problemer med synkronisering hvis du kører Mac OS Lionbridge.

Hjalp denne side dig?

Tak for din feedback