IoT netværk

Telenors landsdækkende IoT netværk er det sikre valg. Vi understøtter NB-IoT og LTE-M i hele Danmark – og vores IoT-eksperter står klar til at rådgive dig om, hvilken teknologi der matcher jeres behov.

Telenors landsdækkende IoT netværk er det sikre valg. Vi understøtter NB-IoT og LTE-M i hele Danmark – og vores IoT-eksperter står klar til at rådgive dig om, hvilken teknologi der matcher jeres behov.

Forstå mulighederne

Vi giver dig overblik over styrker og svagheder ved de nye IoT netværk.

Få en stærk forbindelse

Vores IoT netværk er landsdækkende og understøtter både NB-IoT og LTE-M i hele Danmark.

Vælg den rigtige teknologi

Vi hjælper dig til at vælge den teknolog, der bedst understøtter jeres IoT løsning.

Telenors IoT netværk

Hos Telenor stiller vi alle vores landsdækkende netværk til rådighed for jer.

Det betyder, at I frit kan vælge, hvilken netværksteknologi jeres enhed anvender.

På den måde er I altid sikret en stærk forbindelse, uanset hvilken netværkstype jeres IoT-løsning kræver.

 

NB-IoT LTE-M 2G 4G 5G
Strømforbrug
Meget lav
Strømforbrug
Lav
Strømforbrug
Normal
Strømforbrug
Normal
Strømforbrug
Normal
Mobilitet
Nej
Mobilitet
Ja
Mobilitet
Ja
Mobilitet
Ja
Mobilitet
Ja
Dækning
Meget god
Dækning
God
Dækning
God
Dækning
Normal
Dækning
Normal
NB-loT
Strømforbrug
Meget lav
Mobilitet
Nej
Dækning
Meget god
LTE-M
Strømforbrug
Lav
Mobilitet
Ja
Dækning
God
2G
Strømforbrug
Normal
Mobilitet
Ja
Dækning
God
4G
Strømforbrug
Normal
Mobilitet
Ja
Dækning
Normal
5G
Strømforbrug
Normal
Mobilitet
Ja
Dækning
Normal

 

Hvad er mulighederne, og hvilken netværksteknologi passer bedst til jeres løsning? 

Skal I vælge NB-IoT eller LTE-M? Og hvad med 5G?

Det kan være svært at gennemskue fordele og ulemper ved de forskellige netværk.

Derfor står vi altid klar til at rådgive vores kunder om valg af netværk til deres specifikke IoT-løsning.

Hvad er NB-IoT og LTE-M?

NB-IoT og LTE-M er nye netværksteknologier, der er designet til Internet of Things (IoT). De to teknologier er kendetegnet ved bred dækning, dyb gennemtræning og et minimalt strømforbrug. De er så at sige udviklet til at understøtte trådløse enheder, der befinder sig i områder med svag dækning, og som kræver maksimal udnyttelse af batterilevetiden.

 

Optimeret til IoT

NB-IoT og LTE-M baner vejen for, at flere virksomheder og offentlige myndigheder i disse år har mulighed for effektivt at forbinde deres 'ting' til nettet. Teknologierne opfylder de behov, hvor mobilt bredbånd og netværk med kortere rækkevidde, fx WiFi og Bluetooth, ikke slår til.

Fordele ved NB-IoT / LTE-M

Eksempler på IoT med NB-IoT / LTE-M

Digitale skraldespande

Digitale skraldespande

IoT er godt i gang med at revolutionere den måde, vi i dag håndterer skrald i Danmark. Det sker gennem internetforbundne enheder, der installeres i skraldespandene. Små sensorer i enhederne måler fyldniveauet og sender direkte besked til renovationsselskabet, når det er tid til tømning. På den måde spares der tid, penge og CO2 på ikke at tømme halvfyldte skraldespande.

 

NB-IoT er et oplagt valg til en løsning som denne, hvor batterilevetid og dækning er vigtige parametre.

Sporing af transportenheder

Sporing af transportenheder

IoT hjælper hver dag virksomheder over hele verden med at holde styr på deres transportenheder. IoT gør det muligt at spore enhederne i realtid, og kan heruderover give data om andre forhold på ruten, herunder vibrationer og temperatur. På den måde kan virksomheder optimere deres logistik, eksempelvis ved at reducere spildtid og sikre bedre udnyttelse af deres flåde.

 

LTE-M er et oplagt valg til mobile løsninger, hvor der skal sendes data i realtid.

Mere om NB-IoT og LTE-M

NB-IoT
Især NB-IoT er velegnet til transport af små mængder data. Det kan være overvågning af vandstanden i en å, eller antallet af forbipasserende på en landevej. Og de er udviklet til effektivt at forbinde enheder, der befinder sig i områder med dårlig dækning. Det kan være i brønde, i kældre eller dybt inde i betonbeklædte bygninger.

LTE-M

Ligesom NB-IoT har LTE-M mange af de samme fordele omkring bredere dækning og bedre udnyttelse af strømforbrug. Herudover er LTE-M især velegnet til enheder i bevægelse, der sender data i realtid.

Strømforbrug

Både NB-IoT og LTE-M er optimeret til at transportere data med minimal brug af strøm. Teknologierne er designet til at give enheder maksimal batterilevetid. Afhængig af enheden og dens konfiguration kan der opnås batterilevertider på over 10 år, hvor man tidligere måtte udskifte batterier jævnligt. Det giver helt nye muligheder for at opsætte små IoT-enheder, der med intelligente sensorer, kan indfange og sende værdifulde data til din virksomhed.

Sikkerhed
NB-IoT og LTE-M baserer sig på 4G-teknologi og er begge globale standarder. Det betyder, at man opnår samme sikkerhed, som man kender fra Telenors øvrige mobilnet. I modsætning til LPWAN-teknologier som fx Sigfox og LoraWAN, sendes al data krypteret i et licenseret spektrum. Det vil sige, at man er sikret høj ’quality of service’ og minimal risiko for forstyrrelser.

Telenor er det sikre valg

Vi dækker hele landet

Telenor har Danmarks stærkeste og mest finmaskede netværk og dækker 99% af landet på tværs af vores netværksteknologier.

Dyb erfaring

Telenor er Nordens største IoT-leverandør, og vi har mere end 20 års erfaring med at forbinde "ting" til internettet.

Globalt netværk

Telenor er en global televirksomhed med millioner af kunder rundtom i verden. Det gør, at vi altid kan tilbyde roaming til lave priser

Ofte stillede spørgsmål om IoT-netværk

Et IoT-netværk er en forbindelse, der gør, at IoT-simkort kan sende og modtage data. Netværket gør det muligt at forbinde enheder og apparater, via SIM-kort, med andre enheder og systemer over internettet. Fordelen er, at din virksomhed kan indsamle værdifuld data og vigtig kommunikation.

Indenfor IoT-netværk findes der NB-IoT og LTE-M. NB står for “Narrowband” og er et såkaldt “Low Power Wide Area Network”. Modsat står LTE-M for Long Term Evolution i kategori M1. Begge netværker er specielt udviklet til IoT, og de er især gode til enheder, der kræver stor rækkevidde. Desuden har de et minimalt strømforbrug.

IoT-netværk er særligt vigtigt, når du bruger sensorer eller trackere til dine IoT-enheder.
Med en god forbindelse sikrer du nemlig, at du altid får besked, hvis der for eksempel er nedbrud eller behov for vedligeholdelse.

Du bør vælge et NB-IoT, hvis du løbende skal transportere små mængder data. Det kunne for eksempel være overvågning af landbrugsdyr og afgrøder. NB-IoT er også et godt valg, hvis du kræver stor rækkevidde eller skal transportere eller modtage data i områder med dårlig dækning – for eksempel i en betonbygning.

Fordelen ved netværket er, at du kan få forbindelse til dine assets – selv over lange afstande. Vælger du NB-IoT hos Telenor Erhverv, så opnår du også samme sikkerhed, som du kender fra Telenor Erhvervs øvrige mobilnet.

Du bør vælge et LTE-M netværk, hvis du har enheder, der skal sende større mængder data. Et LTE-M netværk er også en god idé, hvis du skal overvåge data hos enheder i bevægelse. Det kan for eksempel være, hvis du vil spore virksomhedens lastbiler i realtid og få data om forhold på ruten, herunder vibrationer og temperatur. LTE-M er også et godt valg, hvis du har brug for en forbindelse, du kan sende billeder eller video over.

Hos Telenor Erhverv får din virksomhed adgang til et stærkt LTE-M netværk. Vi har nemlig et finmasket netværk, der dækker 99 % af landet på tværs af netværksteknologier. Al jeres værdifulde data bliver naturligvis krypteret i et licenseret spektrum.

Der er fordele og ulemper ved både 2G, 3G og 5G. Dit valg afhænger derfor af dine behov. Fælles for dem alle er, at de har mere udbredt dækning dækning og mobilitet.

Uanset hvilken netværksteknologi du vælger, så får du en stabil forbindelse til din enhed. Telenor Erhverv tilbyder nemlig landsdækkende netværk, der opfylder de krav, din IoT-løsning har.

Vi står også altid til rådighed med rådgivning til, hvilket netværk, der ville være bedst til din IoT-løsning. Vi har over 20 års erfaring med IoT connectivity, så er din virksomhed er i trygge hænder.

Både et simkort til IoT-enheder og mobiler er et lille kort af plastik med en indbygget chip. Begge indeholder oplysninger om den enkelte enhed.

Forskellen er, at simkortet til IoT løbende udveksler data med andre enheder og systemer over IoT-netværk. Du kan sætte et IoT-simkort i alt fra køleskabe og højtalere til skraldespande og containere, hvis det er designet til det. Et simkort til mobiler indeholder information om dit abonnement og giver mulighed for, at du kan ringe eller skrive over mobilnettet.


Du kan altid bestille et gratis test-simkort, så du kan finde ud af, om de smarte netværksteknologier NB-IoT og LTE-M er noget for din virksomhed. Vores testkort er uforpligtende i hele testperioden.