IoT Summit 2022

Oplæg om Asset Tracking

Oplæg om Asset Tracking

I forbindelse med IoT Summit 2022 gæstede to af Telenor Erhvervs IoT-eksperter, Per og Frederik, den digitale scene og talte om, hvordan virksomheder kan effektivisere og skabe værdi for deres forretning ved hjælp af asset tracking. Mange virksomheder kan nemlig optimere processer, fjerne omkostninger og skabe nye forretningsmuligheder – og en del af dem ved det slet ikke.

 

Kort om asset tracking

Med Internet of Things (IoT) og asset tracking kan virksomheder overvåge processer og holde styr på deres aktivers placering, status, position eller anden relevant data og omsætte det til værdi. Data, der bliver opsamlet gennem asset tracking, kan være alt fra lokation på containere og hældningsgrad på skilte til malkekøers temperatur.

 

 

 

En asset kan være alt, lige fra paller til containere eller biler

                    – Per Kristoffersen, Business Developer i Telenor Erhverv.                                                                                                                                                                                                             

Billigere batterier giver flere muligheder med asset tracking

Biler var en af de første typer assets, der fik implementeret IoT og asset tracking. I dag bliver langt de fleste biler produceret med en eller anden form for asset tracking indbygget, fx en GPS, der kan ”se” bilens lokation. Noget af grunden skal findes i, at en tracker er en meget lille omkostning, sammenlignet med resten af bilens produktion. Men for mange andre ting kunne implementeringen førhen ofte ende med at koste det samme som selve produktet. Det har udviklingen inden for især batterier heldigvis hjulpet på. Priserne på asset trackers falder støt, så det bliver muligt for flere og flere at få mere værdi fra starten af produktets tilblivelse.

 

Find de skjulte omkostninger i dine assets

Mange virksomheder er gode til at se, hvor der er spild og dermed, hvor de kan implementere asset tracking. Men der er også mange, der overser optimeringsmuligheder på områder, hvor der ikke er en erkendt eller åbenlys mulighed. Der ses ofte et gap mellem de muligheder for værdiskabelse, virksomhederne selv kan se, og dem, der ligger mere skjulte eller kun findes som potentiale. Fordi asset tracking godt kan gå hen og blive en betydelig investering, har mange virksomheder svært ved at regne business casens værdi ud og dermed, om det er pengene værd. Derfor er det vigtigt at få den rette rådgivning til bygge en god business case op. En kompetent rådgiver kan hjælpe med at identificere områder eller potentialer i jeres forretning, hvor der er mulighed for at skabe værdi på både kort og lang sigt, så I kan få det meste ud af jeres IoT-løsning.

 

Når vi graver ned i det, er der mange flere steder, hvor man kan finde værdi i en IoT-løsning, som man glemmer at tage med fra starten. Og så misser man muligheden for at lave en rigtig god business case 

– Frederik Braad, Business Developer i Telenor Erhverv.

 

I videoen ovenfor kan du se flere eksempler på, hvordan virksomheder i dag bruger asset tracking. Per og Frederik præsenterer nemlig tre konkrete business cases, der har givet stærke resultater på bundlinjen.

 

Du kan også høre endnu mere om asset tracking i vores webcast om samme emne her

 

Når du er klar til en dialog om mulighederne for værdiskabelse med IoT i netop jeres virksomhed, kan du bestille et uforpligtende opkald med en af vores IoT-konsulenter her