5 gode råd til mobilsikkerhed

24. februar 2022 | Sikkerhed | 4 min.
Slip for tvivlen om, hvorvidt sikkerheden er i orden på jeres mobile enheder. Det kan du gøre ved at følge nedenstående 5 råd til mobilsikkerhed, som hjælper dig godt på vej. Få bl.a. indblik i vigtigheden af jævnligt at få opdateret jeres styresystem til den nyeste version og lær, hvordan du som virksomhed nemt kan få overblik over jeres mobile enheder.

1. Hold mobile enheder opdateret

Bekymringen for hackerangreb mod virksomheden kan være belastende. For hvordan sikrer man sig egentlig bedst? Som virksomhed er det altid en god idé at være forberedt så godt som muligt på et eventuelt angreb.  

 

Det kan I fx gøre ved at holde jeres enheder opdateret. Tjek derfor jævnligt op på alle jeres mobile enheder og få dem opdateret til den nyeste version af styresystemet, hvis de ikke allerede er det. Opdateringerne er nemlig med til at lukke sikkerhedshuller for telefonens egne og eksterne apps. Vi anbefaler ikke at anvende et styresystem, som ikke længere opdateres af producenten.

 

2. Opret unikke adgangskoder

Det kan være svært sådan lige at opfinde en kode, der er svær at gætte. Ofte vælger man i stedet en kode, man kender og bruger i forvejen, da det er det første, man kommer i tanke om.

 

Den løsning kan vi ikke anbefale. For hvis uvedkommende først får fat på dit password fra en anden platform eller hjemmeside, risikerer du, at de pludselig også kan tilgå dine arbejdsdevices, -apps og -filer. Prøv derfor altid at bruge forskellige og unikke adgangskoder for hhv. private og professionelle sammenhænge.

 

Udover unikke adgangskoder til de mobile enheder og apps kan I også sikre jer yderligere med en Mobile Device Management-løsning (MDM). Det giver jer bl.a. mulighed for at styre graden af beskyttelse for jeres mobile enheder, begrænse brugen af specifikke apps og wipe enhederne eksternt, hvis de skulle falde i de forkerte hænder eller blive tabt.

 

Læs mere om Mobile Device Management

 

3. Konkrete retningslinjer

Vi råder alle virksomheder til at lave sikkerhedsretningslinjer for deres medarbejdere. Både for at fremme sikkerheden for virksomheden, men også for den enkelte medarbejder. Vi anbefaler fx, at I adskiller privat og på professionelt brug af devices.

 

Noget, I allerede kan gøre, er

 

  • at bruge forskellige koder til hhv. private og til arbejdsrelaterede applikationer og logins
  • og slå notifikationer og forhåndsvisninger fra på låseskærmen for apps, som kan indeholde følsom information.

 

Med en MDM-løsning kan I stille krav til hvor kompleks en adgangskode skal være, og hvornår den skal fornyes. Derudover giver det jer også mulighed for at slå notifikationer fra på alle jeres enheder.  

 

Vi anbefaler også, at I kun tillader jeres medarbejdere at installere apps fra enten Apple AppStore eller Google Play. I bør aldrig installere apps fra ukendte tjenester eller via mistænkelige links, da de i nogle tilfælde kan bede om ændringer i sikkerhedsindstillingerne inden installation eller kan ændre dem uden tilladelse efter at være blevet installeret.

 

4. Sikkert netværk uden for arbejdspladsen

Når man forlader arbejdspladsen, er det vigtigt at tage sikkerheden med. En god løsning er en VPN-forbindelse, som kan give medarbejderne mulighed for fjernadgang uden for arbejdspladsen. Det sikrer samtidig, at udefrakommende ikke kan tilgå jeres informationer uden at være tilkoblet jeres netværk. VPN-forbindelsen er en sikret tunnel til virksomhedens netværk, hvorigennem det er muligt at arbejde i virksomhedens systemer. I kan selv at sætte begrænsninger til VPN-forbindelsen. Det indebærer fx, hvem der kan få adgang, og hvad der skal være muligt at tilgå fra distancen.

 

5. Lav backup og optimer data

Det er en god idé at lave backups af jeres mobile enheder. Men hvis I vil være helt sikre, er det vigtigt, at backuppen tager højde for en opdeling af arbejdsrelaterede og private data.

 

En MDM-løsning kan give jeres virksomhed overblik over medarbejdernes mobile enheder og hjælpe jer med at opdele privat og arbejdsrelateret brug. Hvis en enhed skulle blive stjålet eller mistet er det også muligt at slette indholdet på enheden eksternt, fx fra jeres it-afdeling.

 

Vil du have flere gode råd eller vide mere om vores sikkerhedsprodukter?

 

Generelle råd om sikkerhed

Tag et sikkerhedstjek 

DDoS-beskyttelse

Rådgivning og undervisning i it-sikkerhed 

 

Hvis du har brug for sikkerhedsrådgivning, står vi klar til at hjælpe jeres virksomhed med yderligere information. Bestil et opkald nedenfor og bliv ringet op af en af vores specialister.

Gode råd og artikler om sikkerhed

Se alle artikler og nyheder

Skal vi finde den rigtige løsning til din virksomhed?

Kundeservice ikon

Vores eksperter er klar til at hjælpe dig i gang med den rigtige løsning.

Bestil et opkald